Aquest dimecres al migdia, s’ha celebrat als Apartaments Cugat Natura, la presentació oficial dels guanyadors del Concurs de Responsabilitat Social Corporativa, organitzats per l’Associació Sant Cugat Empresarial i l’Obra Social “la Caixa”.

L’entitat sense ànim de lucre PREAD (Prevenció de l’Ansietat i la Depressió), s’ha alçat amb el premi principal valorat amb 6.000€, amb el seu projecte presentat, centrat amb un programa de prevenció, de l’ansietat i la depressió per a persones en situació de desocupació. Aquest programa consta de tallers formatius, aportant coneixement, eines i recursos a les persones en situació de desocupació per a una adequada gestió del estrès i de les seves emocions per tal de prevenir l’ansietat i la depressió, donada la seva vulnerabilitat, i poder afrontar la situació personal en la que es troben d’una manera més positiva i saludable.

L’acte ha començat amb la intervenció de la Vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet, que ha senyalat que “avui és un dia molt especial i de gran satisfacció per a tots nosaltres. La Responsabilitat Social Corporativa és quelcom que nosaltres tenim sempre inherent. El reconeixement que fem avui, permet donar una oportunitat a idees i projectes de negoci,  perquè puguin progressar. I gràcies a aquest reconeixement i suport de l’Obra Social “la Caixa”, és possible que aquests projectes puguin tirar endavant”.

Posteriorment, Toni Santander, director i fundador de PREAD, ha intervingut per descriure el projecte de l’entitat, i agrair el reconeixement. “Gràcies a aquesta distinció podrem desenvolupar els nostres programes i ajudar a les persones que per la seva situació actual de desocupació, estan passant per problemes emocionals. És per això, que volem donar les gràcies per aquest esforç i facilitar el desenvolupament d’aquesta iniciativa social.

L’acte ha continuat amb la intervenció de Xavier Lao, Director d’Àrea de Negoci de Sant Cugat-Rubí-Cerdanyola de Caixabank. “El que buscàvem amb la primera edició d’aquest reconeixement, és que la petita i mitjana empresa tingués la possibilitat de desenvolupar la responsabilitat social corporativa dintre del seu personal, quan ells no poden arribar. La primera vegada que vàrem parlar amb representants de PREAD, ens van convèncer, ja que havia una part del que ells volien fer, que no podien dur-la a terme per falta de recursos. Aquest és l’objectiu d’aquest projecte”.

L’altre projecte reconegut ha estat el liderat per la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC) que treballen perquè les dones puguin compartir el seu talent, parlar dels seus projectes, visibilitzar-se i impulsar les seves idees. I és en aquest marc on neix el projecte del Congrés “Women in Progress”. El WIP és un congrés que té com a objectiu, generar espais de debat sobre com ha de ser el nou paradigma de l’emprenedoria en femení, així com visibilitzar a les dones, compartir aprenentatges i acompanyament en els seus projectes. Aquesta primera edició del WIP se celebrarà el proper dimarts 13 de març al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

L’entrega d’aquesta primera edició del Concurs de Responsabilitat Social Corporativa, ha comptat amb la  col·laboració de FIATC Residències. El proper mes d’abril, s’obriran les bases per a la segona a edició d’aquest projecte.