captura-de-pantalla-2014-05-06-a-la-s-12.56.52-pm-32678La multinacional catalana Grífols rebrà 100 milions d’euros del pla Juncker, l’ambiciós pla d’inversions de la Comissió Europea que pretén mobilitzar fins a 315.000 milions d’euros en els propers tres anys.

L’empresa farmacèutica, especialitzada en els productes derivats del plasma sanguini, és una de les primeres quatre companyies de tota Europa que es beneficiarà dels diners, que aportarà el Banc Europeu d’Inversions (BEI). Els altres projectes inclouen l’expansió d’un aeroport a Croàcia, la construcció de 14 centres de salut a Irlanda i un centre d’innovació industrial a Itàlia.

Aquest dimarts, el Banc Europeu d’Inversions ha anunciat l’aprovació de 300 milions en finançament per quatre projectes que s’acolliran al pla Juncker. El pla d’inversions de la Comissió Juncker (EFSI), que ha d’estar plenament operatiu el mes de setembre, es comença a moure mentrestant a través dels diners del BEI i beneficiarà, per ara, als sectors de la recerca i el desenvolupament, la salut, la innovació industrial i el transport.

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Treball, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, ha assegurat que l’anunci del BEI és “una notícia fantàstica”. “Només estem a abril, i el BEI ja ha complert el seu compromís de prefinançar projectes fins que l’EFSI estigui totalment operatiu”, ha remarcat.

Els estats membres de la UE poden fer aportacions econòmiques al Pla Juncker i, de fet, sis ja les han fetes, entre ells l’Estat espanyol, amb 1.500 milions. Alemanya, per exemple, hi ha posat 8.000 milions, igual que Itàlia, França i Polònia. Luxemburg ha fet una aportació de 80 milions. Katainen ha remarcat que aquesta és “una molt bona setmana per a les inversions i el creixement a Europa”.

Font: Via Empresa