AnticimexL’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha confiat en Anticimex per portar a terme una prova pilot de control de rosegadors mitjançant l’ús de trampes intel·ligents de captura. Es tracta d’un dispositiu que es col·loca dins dels claveguerams per interceptar les rates que hi circulen.

La trampa s’activa mitjançant sensors de moviment i temperatura i un cop es detecta el rosegador s’activa un mecanisme format per vares que impacta amb la rata causant-li la mort immediata. Acte seguit el sistema retreu les vares i torna a estar actiu. Amb aquesta tecnologia s’aconsegueix eliminar el 100% de les rates que circulen per l’interior del clavegueram on està col·locada la trampa. A més, el sistema funciona online i permet realitzar el seguiment a temps real del nombre de rosegadors eliminats.

Anticimex, amb seu a Sant Cugat, ofereix serveis de control de plagues, higiene ambiental i seguretat alimentaria a empreses, administracions i particulars. Sota el lema Prevenir i Protegir, l’empresa està orientada a crear ambients sans i segurs, lliures de plagues amb una alta qualitat interior del aire i de l’ aigua.

Mercat internacional

Anticimex es una empresa multinacional fundada el 1934 a Suècia, especialitzada en control de plagues. La companyia va néixer com a resposta a la plaga de xinxes de llit que va assolar Europa en aquella època. A les dècades posteriors, la companyia sueca va apostar per la seva expansió internacional. Avui Anticimex, amb presència a 14 països de tot el món, compta amb 4.000 persones i ofereix serveis a més de 2,2 milions de clients.

Per altra part, l’any 2013, Anticimex va apostar pel mercat espanyol, i actualment ja està present a tot el territori amb una plantilla de més de 300 persones. Des de la seva seu central a Sant Cugat, Anticimex dona suport a les 18 delegacions repartides per tot el l’Estat oferint els seus serveis a més de 12.000 clients.

Smart Services: aposta de present i futur

En el seu compromís per liderar el mercat, la empresa sueca dóna un pas més en el mètode d’actuació en el control de plagues mitjançant l’ús de tecnologia intel·ligent que aporta informació exacta per facilitar una actuació més eficient, controlada i respectuosa amb el medi ambient. Prioritzant els tractaments de caràcter ecològic, l’empresa evita l’ús de biocides. Aquest fet implica portar a terme un estudi de l’espècie a tractar i conèixer els motius pels quals es reprodueixen en un hàbitat determinat amb l’objectiu de prevenir i monitoritzar les plagues i garantir la tranquil·litat dels clients en el seu dia a dia.

Actualment, Anticimex aposta per l’ús de solucions digitals de control de plagues que permeten administrar tota la informació en control remot. D’aquesta manera, es garanteix la rapidesa i precisió de les accions correctives, sempre amb el mínim ús de pesticides. A més, els dispositius intel·ligents permeten optimitzar les visites dels tècnics, el que també comporta una reducció en les emissions de CO2 al minimitzar els desplaçaments de la flota.

Els serveis d’Anticimex

Anticimex és referent en els serveis de control de plagues i en especial en el control de xinxes i tèrmits. Avui la companyia actua sobre tot tipus de rosegadors e insectes (cuques, formigues, xinxes) i també ofereix serveis de control d’ aus. Per aconseguir-ho disposa d’un equip multidisciplinari format per biòlegs i veterinaris entre altres, amb un profund coneixement del comportament de les plagues que permet donar una solució ecològica, professional i eficaç minimitzant l’ús de biocides.

En el cas dels serveis d’higiene ambiental, la companyia centra la seva activitat en crear espais segurs des del punt de vista de les condicions ambientals (qualitat de l’aire i de l’aigua). Per aconseguir-ho es realitzen tot tipus de controls i anàlisis amb l’objectiu d’intervenir i eliminar els riscos per la salut derivats de la presència de Legionella o de la falta de qualitat en l’aire.

Per últim, en l’àmbit de la seguretat alimentaria, la companyia treballa per garantir la màxima qualitat ambiental en tota la cadena i processos alimentaris, i ofereix un servei específic realitzant analítiques –de superfícies, aigua, ambient, manipulació, matèria prima i producte acabat-, formació, assessorament tècnic normatiu i certificació interna de proveïdors. Present en el 60% de les cadenes de distribució alimentaria, Anticimex és líder també en aquest sector.