TribunaSantCugat 1

Aquest dijous al migdia s’ha celebrat al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, una nova edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial, amb l’assistència de més de 250 empresaris. L’acte ha comptat amb les ponències del CEO del Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls; i del divulgador econòmic i consultor de transformació i estratègia digital, Marc Vidal. La conversa ha estat moderada pel periodista de Rac1, Jofre Llombart.

 
 

L’edició d’enguany del Tribuna Sant Cugat Empresarial, ha estat organitzada per l’Associació Sant Cugat Empresarial, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Sant Cugat Actiu i s’ha centrat en les claus de la transformació digital.  

L’esdeveniment ha començat amb les intervencions del President de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa; de l’honorable Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; i de la il·lustríssima Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa.

Franquesa ha donat la benvinguda a tots els assistents a l’acte, i ha agraït a l’Ajuntament la voluntat d’impulsar el projecte ara fa 15 anys. “Avui iniciem un nova etapa. És molt important que el món econòmic de Sant Cugat es conegui i interrelacioni i posi en valor el territori. Aquests actes és poden fer perquè tenim una comunitat empresarial, que aposta per participar-hi. I també és molt important comptar amb una administració, que entén que el món econòmic és un actiu d’aquest municipi”.

Per la seva part el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha senyalat que “nosaltres com a país tenim l’obligació d’anticipar-nos i pensar amb visió estratègica de futur. Aquesta és la diferència que marca aquells països, que tindran el futur garantit i aquells que quedaran ofegats per una onada de canvis trepidants”.

L’Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, en la seva intervenció, ha trencat una llança en favor de l’empresa privada. “Com alcaldessa estic molt cansada del menysteniment cap a la iniciativa privada. Avui al Teatre Auditori tenim empresaris que han apostat per fer créixer econòmicament aquest país i aquesta ciutat, i que també tenen una responsabilitat social envers el territori. Per tant ja és hora que comencem a explicar que l’interès públic va també íntimament lligat amb l’actitud i acció de les empreses privades”.

Després dels parlaments, ha donat inici la conferència a càrrec d’Aleix Valls i de Marc Vidal, que ha versat sobre la transformació digital, o la “quarta revolució digital”, com ha estat definida per tots dos.

Valls ha afirmat que “la transformació digital ha d’afectar positivament el compte de resultats d’una empresa, sinó és pirotècnia tecnològica”, a més d’afegir, que “en el futur la renda mínima l’acabaran pagant les empreses”.

Per la seva part Vidal, ha parlat de diferenciar el terme digital del de transformació digital, i ha demanat fugir del discurs oficial “de que el món s’acaba amb el robot i la intel·ligència artificial”. El divulgador econòmic, ha assenyalat que “moltes d’aquestes professions que creiem que desapareixeran, simplement tindran modificacions notables”.

En la part final de la conversa, Jofre Llombart, moderador de l’acte, ha realitzat un seguit de preguntes als dos ponents, que s’han recollit a través de les xarxes socials, entre els usuaris que han fet ús de l’etiqueta de l’esdeveniment #TribunaSantCugat, hashtag que ha obtingut més d’un milió d’impressions, segons l’eina de monitorització Keyhole.

Al finalitzar la conferència, tots els assistents han pogut gaudir d’un dinar relacional al hall del Teatre Auditori de Sant Cugat.

Després de l’èxit rotund de la jornada d’avui, l’Associació Sant Cugat Empresarial, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Fundació Sant Cugat Actiu, ja treballen en la propera edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial, que es celebrarà el proper mes de novembre.

 

Galeria d’imatges del Tribuna Sant Cugat Empresarial