el-amr-68140Els col·laboradors de VIAempresa trien els seus llibres preferits en un recull de propostes literàries pel dia del llibre i la rosa.

Per la celebració de Sant Jordi, VIAempresa et porta una sèrie de propostes literàries de diferent temàtica de les que és possible extreure lliçons per aplicar en tots els àmbits de la vida quotidiana, en l’àmbit professional i en el personal.

Manel Farré recomana ‘El mar’, de John Banville (Anagrama, 2006)

“Vençuda la temptació de recomanar un text empresarial, no em puc resistir a recomanar un escriptor del qual s’aprofita tota la seva producció: John Banville. Conegut també per Benjamin Black, pseudònim quan escriu novel·la negra. En El mar, un home gran es retira al lloc on va passar un estiu que el va marcar de nen. En part ho fa per recordar aquell episodi però també a la seva esposa morta fa poc. La novel·la, estructurada en flashbacks, és d’una melangia i bellesa aclaparadores. En Banville és tan important el que explica com la manera com ho fa. Ho embolcalla amb metàfores esplèndides i girs fascinants que l’acosten sovint a la poesia sense afectar el dinamisme de l’acció. És una troballa que crea addició. Bona literatura d’un magnífic escriptor”.

Font: Via Empresa