L’Orquestra Simfònica Sant Cugat, associada a Sant Cugat Empresarial, oferirà el proper 17 de novembre al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert per gaudir amb la gran música simfònica del segle XIX. El repertori conté dues grans obres: el Concert per a violoncel i orquestra en si menor, Op. 104, d’Antonín Dvořák (1841-1904), i la Simfonia núm. 7 en la major, op. 92, de Ludwig van Beethoven (1770-1827). “Tan sols una orquestra consolidada pot assumir aquest repertori”, afirma Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que el dirigirà.

Pel que fa al concert de Dvorak, Ferré posa de manifest que “conté influències folklòriques de la música tradicional de Bohèmia, i una gran quantitat de melodies memorables i una orquestració brillant i emotiva”. També destaca que Pau Codina, un dels violoncel·listes catalans més prestigiosos, vindrà expressament de Dinamarca, on resideix, per participar en aquest concert.

Quant a la setena de Beethoven, “és el concert que somnia qualsvol director”, diu Josep Ferré. El gran compositor alemany hi aboca una gran expressivitat emocional, una atenció especial a la forma i una experimentació amb les noves idees musicals del moviment romàntic de la seva època. Beethoven parlava d’aquesta simfonia com “una de les seves millors obres”. “No li portarem la contrària”, diu Josep Ferré.

Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El mestre Josep Ferré va ser el director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat des dels seus inicis fins a la temporada 2021-22. Actualment n’és el director artístic. Ha dirigit formacions com el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Provincial de Màlaga, la Clark College Symphonic Orchestra (Vancouver, EUA), l’Orquesta Sinfonica de la Universidad de Nuevo León (Monterrey, Mèxic), l’Orchestra Simfonica di Grosseto (Itàlia) i la Symphonic Orchestra of Pazardzhik (Bulgària).

Pau Codina, violoncel

Pau Codina (Barcelona, 1988) va començar a estudiar violoncel als cinc anys amb Eulàlia Subirà. S’ha graduat a l’escola Yehudi Menuhin de Londres, a la Guildhall School of Music&Drama i a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les, on va rebre el mestratge de Louise Hopkins i de Gary Hoffman, entre d’altres. Com a solista ha tocat amb orquestres com l’Orquestra de la RTVE, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra d’Andorra i l’Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest. Actualment forma part de l’Esbjerg Ensemble (Dinamarca) i de l’Oculi Ensemble i del Trio Fortuny.