L’empresa associada Epson ha rellançat EDU2030, la iniciativa que engloba tots els projectes centrats a accelerar la transformació digital i sostenible de les aules espanyoles. Sota el lema ‘Connectant futurs’, EDU2030 inclou diferents iniciatives d’escolta, anàlisi i acció, per entendre i donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa del país. Actualment, tal com apunten les dades del Ministeri d’Educació, només el 41,3% dels centres educatius a Espanya participa en experiències relacionades amb l’ús de les tecnologies educatives. Tot i això, avui més que mai la digitalització es consolida com un pilar fonamental per democratitzar les aules i millorar l’experiència didàctica de tots i totes les alumnes.
Per donar resposta a aquest repte, EDU2030 ofereix formació i recursos perquè els centres puguin desenvolupar la transformació digital responsable. A més, el projecte, pioner al nostre país, posarà especial èmfasi en la importància que aquesta digitalització sigui sostenible. De manera alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, EDU2030 inclou activitats enfocades a treballar conceptes tan rellevants actualment com la reducció de residus o l’eficiència energètica.
Conèixer les necessitats a l’aula
Com a part de la iniciativa EDU2030, Epson també ha desenvolupat un estudi per conèixer la visió i les necessitats de la comunitat educativa en relació a la digitalització de les aules, i l’experiència educativa dels alumnes i les alumnes. Les conclusions d’aquesta investigació, que es faran públiques el mes d’octubre que ve, han servit la companyia com a base per configurar les diferents activitats que conformen el programa d’EDU2030.
Raúl Sanahuja, responsable de comunicació Epson Ibérica, comenta: “La crisi del coronavirus ha posat de manifest la necessitat d’accelerar la digitalització de les aules espanyoles. Una digitalització que, en el context actual, és indispensable que es faci sota els preceptes de sostenibilitat i respecte a l’entorn. Iniciatives com EDU2030 ens permeten ajudar per poder preparar les futures generacions, i que tinguin les eines i habilitats necessàries per avançar cap a un futur tecnològic, però també sostenible”.