L’objectiu és recaptar la màxima quantitat possible d’aliments i de fons per cobrir les demandes habituals ateses pels Bancs d’Aliments en les diferents campanyes presencials, que s’han vist afectades per la situació

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank impulsen la campanya solidària «Cap llar sense aliments» per respondre, de manera excepcional, a l’emergència social derivada de la crisi sanitària i social actual. L’objectiu és recaptar la màxim quantitat possible d’aliments i de fons per cobrir les demandes habituals ateses durant les campanyes presencials, que s’han vist afectades per la situació actual.

A partir de l’1 d’abril tots els ciutadans podran canalitzar el seu suport econòmic a famílies en situació de vulnerabilitat que es vegin obligades a recórrer als Bancs d’Aliments. La Fundació ”la Caixa” hi aporta 100.000 euros inicials per pal·liar les primeres conseqüències de l’emergència social i reforça així el seu compromís amb les entitats socials.

La quantia total es distribuirà entre els 54 Bancs d’Aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), que fan una crida als ciutadans perquè els ajudin a proporcionar aliments a les persones que més ho necessiten. Els Bancs d’Aliments d’Espanya el 2019 van atendre 310.000 famílies —1,1 milió de persones desafavorides— repartint 144,5 milions de quilos de menjar, amb l’assistència de més de 7.300 institucions benèfiques.

Com s’hi pot col·laborar?

 Des de l’1 d’abril es poden fer donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, que disposa de més de 9.000 repartits per tot el territori; a través de CaixaBank NOW, tant l’app com el web; i del portal corporatiu de CaixaBank, per als no clients de l’entitat.

Una altra opció de col·laboració és mitjançant l’enviament d’un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014. També es poden fer aportacions al web específic www.capllarsensealiments.org.

Font: Caixabank