Joan Franquesa ha estat reelegit per unanimitat com a president de Sant Cugat Empresarial fins l’any 2021 en el marc de l’Assemblea General de l’Associació, que s’ha celebrat aquest dijous al vespre a l’Hotel QGAT Business & Events, amb l’assistència d’un centenar d’associats.

La candidatura de Franquesa ha estat l’única presentada davant de la Junta Electoral, des de que el passat 11 d’abril s’iniciés el procés electoral amb la comunicació directa als associats, tal com s’indica als estatuts. D’aquesta manera, l’actual mandatari continuarà al capdavant de l’associació els propers tres anys.

Durant la seva intervenció, el nou president ha agraït la confiança dels associats envers la junta directiva que encapçala, i s’ha mostrat molt satisfet amb l’increment d’empreses associades en el darrer mandat, que ja superen les 200, i que representen a 25.000 treballadors. “Aquest augment segueix la dinàmica del creixement econòmic de la ciutat. En aquest primer trimestre, Sant Cugat ha trencat la barrera dels 60.000 empleats de població activa, i en generació de treball i PIB, superem el 40% el que és la mitjana de la demarcació del Vallès Occidental”.

Franquesa també ha marcat les línies estratègiques per als propers tres anys, que passen entre d’altres, per la internacionalització de l’entitat. “Per la idiosincràsia de la nostra població, de les nostres empreses, i la tendència de la nostra economia, hem d’obrir portes al món, i posar en valor la internacionalització que ja tenim. Sant Cugat ha d’agafar cert lideratge econòmic en tot el que representa Barcelona al món, en el que fa referència a innovació i grans corporacions. Sense anar més lluny, tenim el triumvirat líder al món de la indústria 3D, com són Ricoh, Epson i Hewlett-Packard. El municipi té un teixit empresarial molt ric, que a més genera industria auxiliar”. Un primer exemple d’aquesta estratègia d’internacionalització, és el conveni que es firmarà properament amb el Port de Barcelona, i amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Franquesa també ha senyalat en el seu discurs que “s’ha d’anar configurant el futur de Sant Cugat. El problema actual de la ciutat, és que hi ha més demanda d’empreses que volen venir, que de sòl urbanitzable disponible. Això s’ha d’anar treballant, per no perdre l’oportunitat que les empreses es puguin instal·lar a la nostra ciutat”.

En relació als esdeveniments polítics que viu el país, el president de Sant Cugat Empresarial, ha senyalat que “com a societat econòmica ens hem d’enfortir. Malgrat tot el que succeeixi en l’àmbit polític, aquesta situació no ha d’afectar a l’economia. En aquest sentit, els agents econòmics, han d’agafar de nou un rol semblant al que ja van agafar en el passat, d’involucrar-se amb el que és el futur del país”.

Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial

La Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial s’ha renovat i per als propers tres anys estarà formada per; Juanjo Martínez de l’empresa Networkia, Concepció Curet de l’empresa Globalmed i Manel Farré de l’empresa Catalana Occident com a Vicepresidents; Eduard Torres de l’empresa Torres Advocats Associats com a Secretari; Juan Knuth de l’empresa Wavip com a Tresorer; i Joan Alsina de l’empresa Acceso Corporate Partners, Benet Heredia del Banc Sabadell, Eva Blanco de l’empresa Hewlett Packard, Santiago Sabatés de l’empresa Eurofragance, Helena Aranyó de l’empresa Apartaments Cugat Natura, Olga Velasco de l’empresa Marcove, Jaime Vives de l’empresa Roche Diagnostics, Lluis Sisquella de l’empresa Sisquella i Dennis Feijen de l’empresa Lubrizol, com a Vocals.

Balanç d’activitat

En la part inicial de l’Assemblea General, la Junta Directiva ha presentat el balanç de l’activitat del passat any 2017, i el pressupost per a l’exercici 2018, que han estat aprovats per unanimitat.

El vicepresident Manel Farré, també ha fet un balanç molt positiu de la nova etapa del Tribuna Sant Cugat Empresarial, com a punta de llança i aparador de l’associació,  amb les dues edicions celebrades el passat mes de juliol, i aquest mes de febrer, que van comptar amb la presència de més de 250 empresaris. Sant Cugat Empresarial, en la seva estratègia d’internacionalització, es marca com a objectiu per aquest nou mandat, l’organització d’un Tribuna Sant Cugat de caire internacional.

Com és tradició, l’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial ha conclòs amb un aperitiu relacional de networking empresarial, entre tots els associats presents en l’acte.

Galeria d’imatges