Els últims anys els comerços ha vist alterat el seu estatus quo i ha hagut d’adaptar-se a les noves tendències, en què la globalització i la digitalització han pres la davantera del model de negoci. Tot i que els consumidors i el venedors s’han vist amb la necessitat d’adaptar-se al món digital en la forma de consumir, hi ha una realitat que sempre està present, malgrat tots aquests canvis, com és el valor afegit que transmet el comerç local.

Un bon exemple són les botigues de la Teca Sàbat, situades a Ribatallada i Coll Favà de Sant Cugat del Vallès, que representen a la perfecció l’èxit del comerç local a una ciutat de gairebé 100.000 habitants. Aquest tipus d’establiments no són només un lloc on es compra i ven menjar, sinó que és un lloc pels consumidors que busquen trobar-se com a casa i tenir un tracte més personal amb la botiga i els seus professionals.

La Teca Sàbat, associada a Sant Cugat Empresarial, es va convertir l’any 1975 en el primer establiment de la ciutat de Sant Cugat en oferir plats cuinats de primera qualitat i serveis de càtering a particulars i empreses. Aquesta àmplia tradició estableix un relació personal al llarg dels anys entre el comerç local i el client. La base d’aquest tipus de negocis és simple, però essencial: oferir menjar casolà i tradicional que desperti records i emocions.

Les responsables de les botigues de la Teca Sàbat expliquen queenmig de la voràgine de la vida quotidiana, el client que entra al nostre establiment no és només un comprador; és un convidat, un amic. La importància d’un negoci que ofereix aquest experiència personalitzada és incalculable”.

La relació estreta que es forma entre el negoci i el client juga un paper fonamental en aquesta experiència. Coneixent els clients pel nom i escoltant les seves preferències, el negoci local es converteix en un lloc on el client no només compra menjar, sinó que també comparteix les seves històries i vivències. Aquesta connexió personalitzada converteix cada visita en una oportunitat per reconèixer i valorar la clientela, fomentant una relació que va més enllà de la simple transacció comercial.

En un món on la compra en línia i les cadenes de menjar ràpida dominen el mercat, recolzar els negocis locals és més important que mai. Aquests establiments no només representen una forma de mantenir viva la cultura i la tradició gastronòmica, sinó que també contribueixen a la vitalitat econòmica de la comunitat local. Cada compra és una inversió en el teixit social i econòmic del barri.

Aparadors decorats

La decoració dels aparadors és un altre element característic d’un negoci físic i que genera proximitat, en comparació al negoci digital. Les botigues de la Teca Sàbat, al llarg de l’any, realitza una decoració dels aparadors en funció de la festivitat de la qual es tracti.

La Teca Sàbat explica que l’èxit de les seves botigues és la conseqüència d’apostar pel comerç local

Els aparadors més espectaculars són els de la festivitat de Nadal, de la castanyada, el halloween, Sant Jordi, entre molts d’altres. També, la Teca Sàbat decoren els aparadors amb els productes gourmet que els propis clients poden trobar en les botigues.

El caliu del Nadal

Com cada any, a principis del mes desembre, l’equip de cuina de la Teca Sàbat ja té enllestida la carta de Nadal tant per a particulars com per a empreses.

La carta de Nadal de la Teca Sàbat està dividida entre els aperitius, els plats nadalencs i els meetings & cocktails d’empresa. Una de les premisses principals que destaca l’equip de cuina de la Teca Sàbat és realitzar les comandes nadalenques amb l’antelació.

Maria López, cap d’administració, cap de comunicació i màrqueting de la Teca Sàbat assegura quepossiblement la temporada de Nadal és la més potent per les nostres botigues tant a nivell logístic, administratiu i gastronòmic, i una de les més esperades dels nostres clients”. A més, afegeix queel caliu del Nadal que generen les nostres botigues és una sensació indescriptible que fa que els clients es sentin com a casa”.

Sense cap mena de dubte la importància d’un negoci local radica en la seva capacitat d’oferir una experiència única i personalitzada. És més que un simple comerç  on anar comprar menjar per emportar, és un lloc de tradició i un espai on cada client és acollit com a casa i una oportunitat per retrobar-se amb les arrels i mantenir viva la flama de la comunitat local.