El Grup Parlem, associat a Sant Cugat Empresarial, ha aprovat l’adquisició de tres teleoperadores locals per un valor màxim de 10,5 €M, en una operació que suposa un pas més en la consolidació de la telco al mercat català i que permet una major penetració en el territori amb la voluntat de donar un servei de màxima proximitat als clients.

Aquestes noves adquisicions aportaran al Grup Parlem 7.600 nous clients de fibra, 10.200 de mòbil i 2.300 de Wimax, així com més de 48.000 noves unitats immobiliàries cablejades amb fibra i una previsió d’increment d’ingressos per al 2023 de 5,5 €M en vendes i 1,5 €M d’EBITDA. La suma de totes les dades reafirmen el lideratge de l’empresa associada com a operador català i milloren les magnituds financeres del grup.

En l’àmbit financer, les tres adquisicions generen una major capacitat per generar beneficis -milloren l’EBITDA-, sense aportació de deute. Aquesta previsió de millora, permetrà treballar en un nou Pla Estratègic 2023-25, que es compromet a presentar durant el primer semestre de l’any que ve.

Les tres teleoperadores locals que adquireix Parlem són Xartic, d’Olot, Wicat, del Pallars, i la valenciana Fibrotel, que s’incorporarà a la filial Aproop. Si bé Parlem ha crescut de manera natural a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb les tres noves adquisicions s’aconsegueix incrementar la quota de mercat a Girona, al Pallars i al País Valencià, alhora que es guanya en excel·lència operativa.

El cost total de les compres és de 10,5 €M, dels quals més del 20% del total es pagaran amb accions de Parlem i la resta al comptat amb diversos mecanismes financers. Així, el grup de telecomunicacions ha arribat a un acord amb el fons Inveready Health Tech & Energy Infrastructures I, del grup Inveready, per vendre 44.000 UUII de fibra per valor de 5,5 M€ i ha signat un acord d’ús d’aquesta infraestructura en condicions favorables. Aquesta operació es destinarà al finançament de les adquisicions esmentades
anteriorment.