Aquest certamen, que premia les millors pràctiques en educació a nivell nacional, és també un reconeixement a l’esforç de les escoles infantils que ofereixen projectes educatius de qualitat i serveis per a una millor conciliació familiar.

La V edició dels Premios Excelencia Educativa va guardonar a les Escoles Infantils Happy Way, amb una de les seves quatre escoles a Sant Cugat del Vallès, en les categories de Millor escola infantil amb anglès i Millor projecte educatiu amb anglès. “Aquests premis són un reconeixement al nostre projecte educatiu multilingüe i al nostre equip de dones professionals, però també són un recordatori de la importància d’una educació infantil especialitzada, exigent i de qualitat” explica Natalia Borovkova, gerent i fundadora de les Escoles Infantils Happy Way.

Els Premios Excelencia Educativa, promoguts per l’entitat sense ànim de lucre Gala Acció Social en col·laboració amb l’Associació Espanyola d’Escoles de Negocis (AEEN), són el certamen més prestigiós de l’educació i tenen com a objectiu recompensar aquells centres i personalitats del sector de l’educació que han aportat major valor afegit gràcies a les seves pràctiques docents i a la seva preocupació per a l’evolució positiva del sector. Entre els seus guardonats d’enguany es troba, també, el Museo Nacional del Prado.

Les escoles infantils són fonamentals dins del sector de l’educació. Els aprenentatges realitzats en les edats més primerenques tenen un impacte directe en les capacitats dels infants. “Una educació global d’èxit va necessàriament lligada a una educació infantil de qualitat. El nostre sector resulta una peça clau de la societat, tant per al desenvolupament dels nostres fills com per a la conciliació de les famílies. A Happy Way, ens sentim honrats de rebre aquesta distinció que avala la nostra trajectòria i la qualitat d’un projecte educatiu únic” assenyala Borovkova.

Les escoles infantils, també juguen un paper fonamental en la conciliació familiar, un fet que es va posar especialment de relleu durant la crisi de la pandèmia de la COIVD-19, quan les escoles es van veure obligades a tancar i les famílies van haver de suportar alhora, amb el teletreball i la criança a temps complet dels seus fills.

“Premis com aquest, ens fan avançar cap a la direcció correcta com a societat. Una societat que reconeix el paper fonamental de les escoles infantils com a base de l’excel·lència educativa” afirma Borovkova.

Happy Way va néixer el 2009 amb la missió de crear un espai de confiança on educació, transparència, respecte als infants, la innovació i l’acompanyament a les famílies fossin la base. Actualment, compta amb quatre centres d’educació infantil excepcionals a Sant Cugat i Barcelona (Sant Gervasi, Turó Park i Les Corts). El seu projecte educatiu és únic i s’alimenta de diferents diciplinas pedagògiques. A través del joc, l’experimentació, l’art, la naturalesa, la música i l’esport, les seves educadores treballen les capacitats emocionals, intel·lectuals i psicomotrius dels nens, respectant el seu ritme evolutiu. El projecte es complementa amb l’ensenyament d’hàbits personals positius per a desenvolupar la seva seguretat, autoestima i empatia.