796975-20689La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols va guanyar 339 milions fins al setembre, un 26,9% més que en el mateix període de l’any passat.

Els ingressos de la multinacional van sumar 2.438,1 milions en el tercer trimestre de l’any, un 19,1% més, gràcies al creixement de les vendes en la Unió Europea i al fet que EUA i Canadà van mantenir la seva tendència alcista, segons ha informat aquest dimarts la companyia.

La multinacional ha reduït durant el tercer trimestre les seves despeses financeres a tipus de canvi constant, encara que les diferències per tipus de canvi relacionades principalment amb els préstecs inter-companyia han afectat el resultat financer en 18 milions d’euros, situant-lo en 202,3 milions d’euros.

L’Ebitda arriba als 769,8 milions d’euros en els nou primers mesos del 2014, enfront als 663 milions del mateix període del 2013, el que suposa un creixement del 16,1%.

Per àrees de negocis, les tres principals divisions de Grifols creixen en el tercer trimestre de l’any: les vendes de Bioscience augmenten un 74,8% en relació amb el mateix període del 2013; les d’Hospital ho fan en un 2,9%; i les de Diagnostic, en un 18,6%.

Mercats internacionals

Els ingressos no recurrents de Grifols, que s’engloben en Raw Materials & Others, s’incrementen fins als 91 milions d’euros i suposen ja el 3,7% de la facturació. Per mercats, els ingressos a l’exterior de la companyia d’hemoderivats s’han mantingut estables fins a setembre, situant-se en els 1.839,7 milions d’euros, sense tenir en compte les vendes generades pel negoci de diagnòstic adquirit i les entrades no recurrents.

Les vendes en la Unió Europea s’han recuperat en relació amb l’exercici 2013 i acceleren el seu creixement un 4,9% en el tercer trimestre, situant-se fins a setembre en 415,1 milions d’euros, fet que suposa una caiguda de l’1,6% en relació amb el mateix període de l’any passat.

A Espanya, els ingressos han millorat un 14% en aquest últim trimestre, a causa de la més gran demanda de proteïnes plasmàtiques i per la reactivació de les divisions Diagnostic i Hospital, i les vendes han crescut fins a setembre un 4% fins a superar els 156 milions d’euros.

Font Via Empresa