Boehringer Ingelheim ha preparat aquest programa al costat de BH Benestar, organització que compta amb grans especialistes en gestió d’estrès, per afrontar emocionalment la crítica situació del dia a dia als hospitals a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Davant la situació d’emergència sanitària i social que ha provocat l’expansió de la COVID-19, la companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim ha posat en marxa un Programa de Suport Psicològic per intentar ajudar els professionals sanitaris que, amb el seu esforç, estan realitzant una tasca heroica lluitant dia a dia enfront de la pandèmia.

El programa se centra en donar-los suport reforçant un aspecte fonamental com és l’estat emocional, a vegades portat al límit davant la situació tan excepcional i traumàtica que s’està vivint als hospitals i centres sanitaris. La iniciativa s’ha posat en marxa de la mà de BH Benestar, un servei ofert pel grup BH Consulting, consultora experta en gestió de l’estrès i en psicologia i coaching aplicat a les organitzacions.

Un projecte dissenyat per millorar les habilitats d’afrontament a l’estrès amb el personal sanitari en l’entorn actual, és totalment anònim i es realitza mitjançant atenció telefònica o per vídeo trucada. La durada del programa serà de 5 sessions, personalitzables pel que fa a horaris i dies segons conveniència; les places són limitades i seran assignades per ordre d’accés al mateix.

La iniciativa se suma a la resta de les accions que la companyia està duent a terme en aquestes setmanes tan complicades. Des Boehringer Ingelheim se segueix treballant per garantir el subministrament de fàrmacs als hospitals i farmàcies, per conscienciar la població i cuidar pacients i col·laboradors, així com per a donar suport al màxim al personal sanitari.

Precisament amb aquesta iniciativa es continua posant en relleu la necessitat de percebre i analitzar la salut des d’un punt de vista holístic, no sols des del terreny físic, sinó donant-li la mateixa importància a l’emocional. René Saito, director mèdic i d’I+D de Boehringer Ingelheim España, afirma que: “L’entorn hospitalari està afrontant la crisi sanitària amb una gran enteresa, però al límit dels seus recursos. El personal sanitari està posant a la disposició de la ciutadania totes les seves forces per a frenar l’avanç de la malaltia i Boehringer Ingelheim vol estar al seu costat per a donar-los nostre més sincer agraïment i el nostre suport”.

Miquel Casas, director de BH Benestar i psicòleg clínic expert en estrès apunta que en aquestes circumstàncies és fonamental disposar de suport emocional per part de psicòlegs experts en estrès que és l’objectiu del Programa de Suport Emocional al Personal Mèdic. “Ajudem els metges a gestionar la simptomatologia associada a viure esdeveniments crítics i els entrenem en tècniques d’autocontrol emocional, desconnexió mental, parada del pensament, potenciació del suport social, relaxació, higiene del somni i gestió d’estrès. És fonamental per al personal sanitari enfrontar-se a aquestes situacions disposant d’eines psicològiques que els garanteixin la seva estabilitat emocional. Tot l’equip de psicòlegs de BH Benestar se senten afortunats de poder posar la seva experiència al servei dels veritables herois d’aquesta crisi sanitària gràcies a la iniciativa de Boehringer Ingelheim”, afegeix Casas.

Font: Boehringer Ingelheim