La Fundació ”la Caixa” posa en marxa la tercera convocatòria del programa Feina Jove, cofinançat entre l’entitat i el Fons Social Europeu, amb l’objectiu de facilitar a les empreses la creació de llocs de treball per a joves.

Amb una inversió de 2,4 milions d’euros, la iniciativa, la convocatòria de la qual es va obrir aquest dimarts 24 de febrer, vol fomentar l’ocupació jove, estable i de qualitat a través d’ajuts directes a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves desocupats d’entre 16 i 29 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

El programa té com a objectiu final contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves i a la vegada dinamitzar l’activitat empresarial i el creixement econòmic.

Fins ara, a les dues convocatòries anteriors, la Fundació ”la Caixa” ha ajudat a 2.805 joves (més de 600 d’ells a Catalunya) a trobar feina en el marc del programa gràcies a la col·laboració de 1.829 empreses interessades i als seus incentius per a l’ocupació juvenil. El 70 % d’aquestes insercions laborals han estat indefinides i el 80% de contractes s’han produït en empreses de menys de 50 treballadors.