Aquest dimecres l’empresa associada Amat Immobiliaris, que enguany celebra el 75è aniversari de la seva fundació, ha presentat en roda de premsa el 10è Informe de Mercat Immobiliari a l’oficina/Boutique Amat.Luxury de Barcelona. S’han exposat les dades extretes per Amat de 2022 en relació al lloguer, la venda de segona mà, la venda d’obra nova i el sector immobiliari de luxe a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern i entorn.

El Director General d’Amat Immobiliaris, Guifré Homedes Amat ha destacat que “amb el parc de lloguer pobre energèticament que tenim junt amb el marc d’inestabilitat jurídica a l’entorn del lloguer, desincentiva que els propietaris inverteixin en rehabilitar els habitatges amb pitjor qualificació energètica” i assegura que “sense inversió en el parc de lloguer, les famílies llogateres tindran costos de subministraments majors i pitjor confort que aquelles famílies que visquin en propietat”.

Pel que fa a vendes de segona mà ha sigut un bon any on l’activitat ha crescut un 21% respecte a 2021 i on ha estat repartida entre totes les franges de preus, el preu mitjà se situa entorn 500.000 €, i on el temps de venda mitjana ha estat de 3 mesos i mig.

Respecte a l’obra nova, va ser un inici d’any molt bo, però l’increment en costos de construcció i l’escalat de la guerra han fet que alguns promotors aturessin o congelessin les vendes que no s’han reiniciat fins ben entrada la tardor.

El Director General d’Amat, creu que és espacialment difícil fer prediccions respecte a la venda “la pujada de tipus d’interès, l’encariment de les hipoteques i la inflació poden afectar a la demanda, però el principal problema continua sent la manca d’oferta”.

Presentació Informe Mercat Amat