Els prestigiosos premis de disseny International Forum (iF) Design Award han guardonat Epson per la innovació, el disseny i la qualitat dels seus productes. La companyia associada a Sant Cugat Empresarial ha estat premiada pel seu espectrofotòmetre SD-10, la seva impressora digital tèxtil Monna Lisa ML-64000, els seus projectors per a la llar EH-LS11000W i EH-LS12000B, i els seus sistemes de presentació ELPWP10 i ELPWP20.

Fundats el 1953 i organitzats per l’IF Industry Forum Design GmbH de Hannover, a Alemanya, aquests premis internacionals reconeixen aquells dissenys de productes industrials especialment innovadors. Els criteris de selecció van des de la consideració de la practicitat del producte, fins a la sostenibilitat, la diferenciació, la facilitat d’ús, la seguretat o l’eficiència en el procés de producció. Aquest any, un jurat format per 132 experts en disseny de tot el món ha examinat prop de 11.000 candidatures procedents de 57 països i regions.

Un disseny al servei de la tecnologia més innovadora

Una de les solucions premiades en aquesta edició dels premis ha estat el SD-10 Spectrophotometer, un espectrofotòmetre molt precís, compacte i assequible, equipat amb un filtre sintonitzable MEMS Fabry-Perot desenvolupat per Epson. Aquest producte es pot utilitzar per digitalitzar la combinació de colors, una part de la impressió que sol dur molt de temps i que es fa manualment.

Una altra de les innovacions guardonades ha estat la impressora digital tèxtil Monna Lisa ML-64000. Es tracta de la primera impressora tèxtil de grans dimensions d’Epson, que pot imprimir directament sobre teixits de fins a 1,8 m d’amplada. Aquest producte ajuda la indústria de la impressió tèxtil a passar de la tecnologia analògica a la digital i alhora reduir l’impacte mediambiental de la seva activitat mitjançant una digitalització sostenible.

Així mateix, l’edició 2022 dels iF Design Award també ha premiat els projectors per a la llar EH-LS11000W i EH-LS12000B d’Epson. Aquests projectors domèstics de gamma alta estan equipats amb una nova font de llum làser, i ofereixen una qualitat d’imatge 4K real perquè els usuaris que no tenen un entorn de cinema a casa puguin gaudir d’una experiència nítida, brillant i atractiva, fins i tot un saló ben il·luminat.