abDesprés de més de dos anys de treball, el Programa de Lluita contra la Mutilació Genital Femenina que la Fundació Dr. Ivan Mañero (Fundació DrIM) du a terme al nostre país ha iniciat una nova fase en què les dones afectades per l’ablació poden optar a la reconstrucció dels seus genitals mutilats.

Les dues primeres pacients van ser operades el 30 de gener de 2015. Es tracta de dues dones residents al nostre país i originàries de Senegal i Sudan que havien patit l’ablació quan eren unes nenes, el que no solament els havia privat d’una vida sexual sana sinó que els provocava dolors constants a l’hora de fer activitats qüotidianes simples com asseure’s.

Una d’aquestes pacients és Aminata, que va arribar al nostre país amb només 15 anys provinent del Senegal. Podeu conèixer la seva historia a través dels articles publicats a La Vanguardia i 8TV.

El Dr. Ivan Mañero, cirurgià plàstic i president de la Fundació DrIM, amb l’equip de la Unitat de Cirurgia Genital Femenina del’IM Clinic van dur a terme les intervencions. L’equip compta amb deu anys d’experiència en el camp de la cirurgia genital, amb reconstruccions derivades de l’ablació fora del nostre país. El projecte de Lluita contra la Mutilació Genital Femenina va néixer fa prop de 10 anys a Guinea Bissau, país con fonamentalment treballa la Fundació DrIM. Un país d’Africa Occidental con l’ablació i MGF afecta al 50% de les nenes i dones entre 4 i 49 anys. La Fundació hi treballa des de diferents vertents: la sanitària i l’educació.

Consulteu informació més completa l’article publicat a La Vanguardia i el reportatge emès per 8TV

Més informació: 

Reportatge de 8TV

La Vanguardia