Aquesta nova opció de tractament podria ajudar al 67-85% dels pacients amb COVID-19 ingressats en la unitat de vigilància intensiva que pateixen síndrome de dificultat respiratòria aguda, la qual cosa podria reduir la necessitat de ventilació mecànica i possiblement salvar vides.

Boehringer Ingelheim va anunciar dijoous passat l’inici d’un assaig clínic de fase II de BI 764198, un inhibidor del TRPC6, un canal de cations activat per receptors. Aquest inhibidor potent i selectiu del TRPC6 pot alleujar el mal al pulmó i disminuir el risc o la gravetat de les complicacions respiratòries agudes en pacients hospitalitzats per COVID-19. L’objectiu de la teràpia és reduir la necessitat d’assistència respiratòria, millorar la taxa de recuperació dels pacients i, finalment, salvar vides. Boehringer Ingelheim s’ha compromès a combatre la COVID-19 i a contribuir amb la seva experiència i recursos a desenvolupar noves opcions terapèutiques per als pacients que pateixen les greus complicacions causades pel virus.

Aproximadament el 15% dels pacients infectats per SARS-CoV-2 desenvolupen una malaltia greu, i fins al 30% dels pacients malalts de gravetat han de ser ingressats en una unitat de cures intensives (UCI). Entre el 67 i el 85% dels pacients ingressats a l’UCI desenvolupen SDRA, una complicació potencialment mortal de la COVID-19 aguda. Es necessiten amb urgència trobar opcions terapèutiques, com pot ser BI 764.198, per reduir la dificultat respiratòria aguda, salvar vides i, en última instància, ajudar a reduir la tremenda càrrega que el virus està imposant als sistemes sanitaris.

“Aquesta teràpia podria ser el primer tractament potencial contra la síndrome de dificultat respiratòria associat a la COVID-19, la qual cosa ajudaria a cobrir una llacuna important en el règim de tractament dels pacients amb COVID-19. A mesura que hem après més sobre la patologia de la malaltia en aquests últims mesos, hem comprès que BI 764198 podria ser potencialment adequat per a ajudar als pacients més greus, per la qual cosa ens sentim obligats a sotmetre-ho a un estudi clínic”, va assenyalar el Dr. Mehdi Shahidi, vicepresident sènior corporatiu de Medicina i director mèdic de Boehringer Ingelheim. “Esperem que aquest avanç pugui aportar una nova eina per a millorar les perspectives dels pacients hospitalitzats afectats per les complicacions respiratòries associades a la COVID-19”.

Font: Boehringer Ingelheim