El Parc Can Rafart de Vilassar de Dalt va acollir diumenge 4 de setembre un gran concert de de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigit per Salvador Brotons. El concert va formar part de la programació de la Festa Major de Vilassar de Dalt.

La formació simfònica santcugatenca va interpretar la suite número 1 de Carmen de Georges Bizet (1838-1875), Montjuïc, de Benjamin Britten (1913-1976) i Saltofler per guitarra elèctrica i orquestra, peça composta per Oriol Saltor i arranjada per David Bozzo, interpretada pel mateix Oriol Saltor. L’extens repertori del concert, titulat Clàssics populars, va incloure també sardanes.

Gran concert a l’aire lliure de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat amb motiu de la Festa Major de Vilassar de Dalt

Salvador Brotons, director d’orquestra

Va estudiar flauta amb el seu pare i va realitzar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, aconseguint els títols de flauta, composició i direcció d´orquestra. Va ser flauta solista de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i membre de l’Orquestra Ciutat de Barcelona. Ha escrit més de 160 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat importants premis de composició, entre els quals el Premio Orquesta Nacional de España i el Premi Ciutat de Barcelona. Ha estat director titular de l´Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma”, de l´Orquestra Simfònica del Vallès i de la Banda Municipal de Barcelona. Des de l´any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (Estat de Washington). És professor de composició i de direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Des de la temporada 2022-23 és director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.