HP celebra 50 anys de presència a Espanya, cinc dècades de tecnologia i de compromís amb la innovació sostenible. Cinquanta anys marcats per la contribució al creixement econòmic del país, i des d’on s’han escrit algunes de les línies mestres de l’evolució tecnològica de la companyia a escala mundial. Una història d’innovació que parteix de la fabricació d’oscil·ladors i instruments de mesura i de laboratori el 1971, de la primera calculadora programable del món el 1975 i els primers ordinadors i impressores, fins al llançament de tecnologies disruptives basades en la impressió 3D o microfluids. Tot un viatge a través de la innovació que ha permès a HP liderar la transformació digital a Espanya, i continuar ajudant als usuaris i les empreses a encarar nous reptes als quals s’enfronta la nostra societat.

Però si per alguna cosa s’ha caracteritzat HP durant aquests temps és per haver estat la millor escola de talent del sector TIC. Una escola on es van formar grans figures que van contribuir a fer d’HP la companyia que és avui a Espanya i per la qual van passar també molts dels grans noms del sector TIC, que es van formar professionalment a HP. Personalitats com Enrique Lores, que des dels seus inicis com a becari en el departament d’enginyeria d’HP va anar creixent i adquirint els coneixements i l’experiència que l’han portat a convertir-se en el gran líder que és avui com a CEO de la companyia a nivell mundial.

I és que HP, des dels seus orígens a Espanya, ha contribuït a la riquesa econòmica del país com una de les principals companyies generadores d’ocupació. En l’actualitat, compta amb prop de 2.500 empleats a Espanya i ha estat reconeguda com una de les empreses que millor gestiona el talent. Així mateix, és un referent pel que fa als seus valors, que l’han convertit en una icona que va néixer en un petit garatge a Palo Alt (Califòrnia) on dos enginyers de Stanford van crear un producte que es va convertir en una empresa que va donar origen a tota una indústria, i el propòsit de la qual és el de crear un món millor, més sostenible i just a través de la tecnologia. Un compromís que s’ha enfortit a Espanya durant aquests cinquanta anys i que està deixant un impacte positiu en les persones, en el planeta i en les comunitats on opera. Una companyia capaç d’atreure talent impulsat per una cultura diversa i inclusiva en tots els àmbits organitzatius, amb una gran responsabilitat en la lluita contra les desigualtats en totes les seves formes.

“Mantenim intacte l’esperit emprenedor que va donar origen a HP en aquell mític garatge. Mirem cap al futur amb l’entusiasme, amb la passió i amb el propòsit de seguir amb la nostra missió de portar a la societat la millor tecnologia i continuar aportant la nostra visió i valors al món en el qual vivim”, afirma Helena Herrero, presidenta d’HP al Sud d’Europa. I afegeix: “Avui vull agrair a tots a aquells que han format part d’aquesta bonica història d’HP, als nostres clients, empleats i partners, per la seva confiança, i per donar-nos la força i la inspiració per a continuar “inventant” un món més connectat, més inclusiu i just”.

Més de 30 anys exportant innovació al món

Quinze anys després de l’arribada d’HP a Espanya, naixia l’embrió del que seria el Centre Internacional d’HP a Barcelona. El 1985, la companyia va començar les seves operacions en un edifici llogat a Terrassa i amb tan sols 30 empleats van començar a fabricar traçadors gràfics. Tres anys més tard, es van contractar els primers dos enginyers de R+D i es van començar a desenvolupar impressores juntament amb la seu que HP té a Sant Diego (Califòrnia). L’any 1990, el centre es va traslladar al primer edifici del campus a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que actualment compta amb 7 edificis (un d’ells fora del campus) en una superfície construïda de més de 68.407 m² i que recorda clarament a un campus universitari de Silicon Valley. Al llarg dels anys, aquest centre ha passat de ser una fàbrica de traçadors gràfics a un centre mundial amb més de 12 negocis diferents de la companyia, dos d’ells de caràcter mundial com són el negoci d’impressió 3D i de Gran Format.

Després de 36 anys d’activitat, el Centre Internacional d’HP Barcelona s’ha posicionat com a referent mundial en tecnologia, talent, creativitat, capacitat inventiva, internacionalitat i vocació de futur, sent un dels campus més innovadors i rellevants de la companyia. Actualment, el centre acull a més de 2.300 professionals i alberga dos laboratoris de R+D que desenvolupen tecnologies d’impressió en gran format, entre elles la HP Designjet, HP Latex, HP PageWide XL, HP Stitch i de la impressió 3D amb la revolucionària tecnologia HP Jet Fusion i HP Metall Jet que estan ajudant a accelerar la transformació cap a la indústria 4.0.

“La companyia va decidir apostar per Barcelona fa 36 anys i l’evolució que ha experimentat el centre des dels seus inicis fins ara ha estat enorme. Actualment el centre d’HP a Barcelona és considerat un lloc de referència a nivell mundial en tecnologies d’impressió digital i 3D, on experts tecnòlegs de tot el món i de diferents disciplines estan dissenyant els productes i solucions que impactaran en la forma en la que es dissenyen i es produeixen productes en els pròxims anys”, menciona Ramon Pastor, Director General del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D d’HP.

Font: HP