La ministra Reyes Maroto va presidir l’acte d’inauguració, acompanyada per destacats membres del govern central i català.

HP va obrir ahir les portes d’un nou Centre d’Excel·lència de Impressió 3D i Fabricació Digital en el qual desenvoluparà una nova generació de tecnologies per impulsar la 4a Revolució Industrial. El nou edifici, ubicat a les instal·lacions d’HP a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), permetrà l’avanç de l’oferta d’impressió 3D d’HP de peces plàstiques i metàl·liques, i proporcionarà un entorn de fabricació a gran escala per col·laborar amb els clients i
partners en el desenvolupament de nous processos i innovacions relacionats amb la fabricació digital.

El nou centre d’Innovació i desenvolupament de negoci en fabricació digital neix amb el propòsit d’esdevenir una referència internacional que ajudi a la companyia a liderar aquesta puixant indústria des d’Espanya. L’obertura d’aquest centre constitueix a més un important motor de creixement econòmic i generació d’ocupació per a Espanya, ja que atraurà inversió, talent i desenvolupament tecnològic. Per això, tant el Govern d’Espanya com la Generalitat de Catalunya han donat suport des del principi aquesta iniciativa d’HP per impulsar la recerca i desenvolupament de la tecnologia 3D.

Helena Herrero, presidenta i directora general d’HP Iberia i Ramon Pastor, Vicepresident i Director General del Negoci d’HP 3D i Responsable del Centre Internacional d’HP a Barcelona, van exercir de mestres de cerimònies durant l’acte d’inauguració. L’esdeveniment va comptar amb la participació de Reyes Maroto, Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme; Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Francisco Polo, Secretari d’Estat d’Avanç Digital; Raúl Blanco, secretari general d’Indústria i de la PIME; Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Autoritats assistents a la inauguració del nou centre d'excel·lència d'impressió 3D d'HP

Durant l’esdeveniment, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto va destacar: ‘La inauguració d’aquest nou centre d’Excel·lència és una mostra del gran compromís d’HP per Espanya, que es remunta a fa 34 anys quan es va fundar el Centre Internacional a Sant Cugat del Vallès. Aquesta inauguració suposa un gran pas en la implantació de les noves tecnologies digitals que permet avançar en la transformació de la fabricació gràcies a la impressió 3D i la fabricació additiva, uns dels pilars per a la Indústria 4.0’. A més, la ministra va afegir: ‘HP lidera la impressió 3D a nivell mundial amb una mentalitat molt oberta, nodrint-se del coneixement dels altres. HP és també un gran exemple de la importància de com l’aposta per les persones és el principal pilar per assolir el èxit dels projectes’.

Font: HP