L’Orquestra Simfònica Sant Cugat, associada a Sant Cugat Empresarial, oferirà aquest vespre al Teatre-Auditori Sant Cugat un concert per gaudir amb la gran música simfònica del segle XIX. El repertori conté dues grans obres: el Concert per a violí i orquestra del rus Piotr Ílitx Txaikovski (1840-1893) i la Simfonia núm. 3, l’ «Espansiva», de Carl Nielsen (1865-1931). A més, s’interpretarà l’obra «Ninona», d’Armand Grèbol (1958-).  

El Concert per a violí i orquestra en re major op. 35 de Piotr Ílitx Txaikovski és un dels concerts per a violí més populars. És l’únic concert que va compondre Txaikovski per a aquest instrument. “És un concert llarg, molt complet, d’una gran bellesa, virtuosisme i dificultat», diu Salvador Brotons, que el dirigirà. Brotons coneix bé aquest concert, ja que l’ha dirigit en nombroses ocasions. Hi participarà, com a violinista solista, una de les violinistes més cotitzades a nivell internacional, la japonesa Mayuko Kamio.

Pel que fa a la “Simfonia Núm. 3 Espansiva”, de Carl Nielsen, és una de les obres més famoses i estimades del compositor danès. El títol fa referència a l’ampliació i expansió del so que es produeix en un ambient d’optimisme i vitalitat.
Finalment, de l’obra breu “Ninona” cal destacar que el compositor català Armand Grèbol la va dedicar a la seva filla. És previst que Armand Grèbol assisteixi al concert.

Mayuko Kamio, violinista

La violinista japonesa Mayuko Kamio va debutar als deu anys en un concert a Tòquio, emès per la televisió NHK, sota la batuta de Charles Dutoit. Des de llavors ha actuat com a solista amb els Boston Pops, dirigits per Keith Lockhart, amb l’Orquestra Tonhalle de Zuric (amb Mstislav Rostropóvitx) i la Filharmònica d’Israel (amb Zubin Mehta). Va guanyar la medalla d’or del Concurs Internacional Txaikovski del 2007. És àmpliament elogiada pel seu luxós to de seda, el seu llarg fraseig expressiu i les seves tècniques virtuoses.

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 750 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi…) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Salvador Brotons, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula…

Concert de violí de Txaikovski. Divendres, 9 de febrer , 20:00 h., Teatre-Auditori Sant Cugat. Violí solista: Mayuko Kamio.