L’operadora de telecomunicacions catalana forma part d’un consorci de 8 empreses liderat per Cellnex Telecom i el Grup MASMOVIL que duran a terme el desplegament d’un pilot 5G a Catalunya des d’aquest setembre. Aquesta UTE compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de la Mobile World Capital Barcelona.

Parlem Telecom desenvoluparà al costat de set empreses més conformades en una UTE el desplegament d’un pilot 5G a l’àrea metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de provar i desenvolupar solucions innovadores basades en aquesta tecnologia en sectors com l’educació, la indústria, el comerç, el turisme, el transport, la seguretat o la gestió d’emergències. El consorci, que està liderat per Cellnex Telecom i el Grup MASMOVIL, es posarà en marxa al setembre i s’executarà fins a desembre de 2022.

El projecte, que ha estat adjudicat per Red.es -entitat del Ministeri d’Economia i Empresa- en el marc del Pla Nacional 5G, compta amb un pressupost global de 5,4 milions d’euros -el 40% dels quals seran finançats per Red.es- i es durà a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona -a través de la iniciativa 5G Barcelona-, Fira de Barcelona, i2cat, Intel i l’escola de negocis IESE. Cal destacar que aquesta UTE ha estat l’única candidatura entre totes les presentades a l’Estat que aspirava a fer projectes 5G a Catalunya.

Font: Parlem Telecom