L’operadora de telecomunicacions i l’entitat social treballen coordinadament per tal de connectar a la xarxa infants i joves que acumulen factors de risc i es troben en edat escolar, que gràcies al wifi podran millorar molt la seva situació durant el confinament.

Des del principi de l’emergència sanitària, Parlem Telecom i el Casal dels Infants treballen conjuntament per proporcionar connexió a Internet a llars de famílies amb infants en edat escolar, que es troben en una situació econòmica feble o molt debilitada per la situació. En concret, l’operadora de telecomunicacions i l’entitat social faran arribar wifi a un total de 50 famílies en situació d’alta vulnerabilitat social del territori català.

El servei gratuït per aquestes llars contempla l’enviament per part de Parlem Telecom d’un router als domicilis, el suport tècnic telefònic d’un operador i el manteniment de la connexió wifi durant 6 mesos. La iniciativa arriba a famílies amb impossibilitat de fer front a cap despesa extraordinària, seleccionades seguint criteris de necessitat social pel Casal dels Infants, que també efectua un acompanyament i seguiment específic online. La progressiva instal·lació de la xarxa d’Internet ja s’ha efectuat en habitatges dels municipis on l’associació actua: Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt.

La connexió a la xarxa es dirigeix especialment a llars amb infants en edat escolar per tal que puguin seguir amb la seva formació, però també està arribant a joves que cursen batxillerat o cicles formatius, que per tirar endavant els estudis requereixen un suport educatiu i social des de l’entitat. En la selecció de les 50 famílies, s’han prioritzat aquelles ja vinculades prèviament al Casal dels Infants, amb les quals es podrà conservar una relació propera per acompanyar-les en la gestió quotidiana del confinament, animar-les a participar en les activitats educatives de l’entitat i ajudar-les a seguir online aquest tercer trimestre. Finalment, és important destacar que molta informació i tràmits s’han de fer via telemàtica, i que aquesta també és una necessitat de les famílies: tenir una finestra oberta a la informació i l’accés per a gestionar-la.

L’aliança de Parlem Telecom i Casal dels Infants suposarà un suport important per garantir millors condicions a 50 famílies en situació de vulnerabilitat durant uns mesos, però l’operadora de telecomunicacions i l’entitat social coincideixen en advertir que encara són necessaris molts esforços per superar la bretxa digital, que s’ha fet més visible arran d’aquesta emergència sanitària. El món educatiu ha de garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes i, per aconseguir-ho, l’accés al món digital i l’acompanyament en les eines i canals online és del tot imprescindible per no deixar ningú encara més enrere.

Font: Parlem