L’empresa associada HP España ha celebrat aquest dilluns la setzena edició de la seva iniciativa més solidària, l’HP Charity Journey, en la qual ha aconseguit recaptar més de 66.000 euros que es destinaran al finançament de sis projectes solidaris d’entitats sense ànim de lucre, totes elles propostes pels empleats de la companyia.

En aquesta edició, els empleats d’HP dels diferents centres que té la companyia a Barcelona, Madrid i Lleó han presentat més de 30 projectes, dels quals finalment sis van ser seleccionats:

  • L’associació ADAVAS, que té com a missió treballar amb les víctimes de violència sexual o maltractaments oferint gratuïtament la informació i assistència que necessitin. Els fons recaptats es destinaran a realitzar activitats per a prevenir la violència sexual i maltractament de parella en joves i adolescents.
  • La Fundació Colors de Calcuta, una ONG compromesa amb els drets humans i el desenvolupament de les persones i les comunitats que es troben en una situació de vulnerabilitat, exclusió i pobresa que té com a objectiu treballar pels drets humans i per un desenvolupament humà i sostenible. Els diners recaptats aniran adreçats al projecte de cures mèdiques a Pilkhana (l’Índia), on més de 400.000 persones viuen en situacions d’extrema pobresa i exclusió.
  • La Fundació La Nineta dels Ulls, una entitat que dona suport a la recerca del retinoblastoma, el càncer ocular més freqüent en nens i nenes menors de 3 anys. L’objectiu de la fundació és ajudar a la recerca i el coneixement de la malaltia i els seus tractaments. Amb els diners es dissenyarà una aplicació mòbil per al diagnòstic prematur d’aquesta malaltia.
  • La Fundació Viver de Bell-lloc, un grup d’entitats sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever, desenvolupant i participant en projectes empresarials i socials sostenibles. El projecte escollit és un programa en el qual els joves podran fer formacions que els prepararan per a la inserció en el mercat laboral, a través d’equips i eines que simularan treballs reals.
  • Nukoko Ghana, una organització sense ànim de lucre que es basa en un projecte de desenvolupament sostenible en un poblat rural a Ghana. Amb els fons aconseguits construiran una aula amb ordinadors perquè joves i adults tinguin accés a la tecnologia i a la informació.
  • L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), una organització sense ànim de lucre formada per pacients, familiars, voluntaris, col·laboradors i professionals que té com a objectiu educar en salut, secundar i acompanyar a les persones malaltes de càncer i les seves famílies, i finançar projectes de recerca que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. En aquest cas, el projecte escollit ha estat un programa en el qual 20 nens que pateixen càncer podran beneficiar-se de diferents cures al llarg de tota la seva malaltia.

Habitualment, la jornada solidària d’HP celebra les seves activitats de manera presencial, en un dia de portes obertes per a empleats i familiars, però per segon any consecutiu les activitats s’han traslladat a un àmbit virtual. Des de juny, s’han celebrat més de 30 activitats lúdiques, dirigides a tots els empleats d’HP a Espanya i als seus familiars, i fins i tot un grup de voluntaris d’HP ha compost i cantat una cançó.

Gràcies a totes les activitats organitzades entre els mesos de juny i octubre, els treballadors d’HP han aconseguit recaptar un total de 33.000 euros, als quals s’ha sumat la contribució de la mateixa companyia, que ha doblat l’import aconseguit pels seus empleats. Els diners recaptats a l’edició d’enguany se suma al més del mig milió d’euros que HP ha aconseguit al llarg dels més de quinze anys d’història, i amb la qual s’ha aconseguit finançar desenes de projectes socials de tot el món.