Grifols ha anunciat l’inici de l’assaig clínic aleatoritzat i controlat en el qual s’avaluarà la seguretat, tolerabilitat i eficàcia de la seva immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 com a potencial tractament de la COVID-19. Aquest medicament d’alta puresa compta amb una concentració elevada i consistent d’anticossos que neutralitzarien el virus i podria aplicar-se tant en la prevenció com el tractament de la malaltia. L’estudi està patrocinat i finançat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), que forma part dels National Institutes of Health (NIH) dels Estats Units.

La investigació busca determinar si l’administració de la immunoglobulina hiperimmune anti-coronavirus a l’inici dels símptomes -abans que el sistema immune produeixi la seva pròpia resposta immunològica protectora- pot augmentar la resposta dels anticossos del pacient enfront de virus, reduint així el risc de malaltia greu i mortalitat.

Es tracta del primer estudi internacional multicèntric amb immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2, en què participaran 500 pacients adults hospitalitzats amb COVID-19 de 58 hospitals en 18 països. El tractament està basat en plasma de donants que han superat la malaltia.

A més d’aquest assaig, Grifols està liderant o participant en més de 25 projectes de recerca en COVID-19. Entre ells compta amb diversos assaigs clínics amb tractaments derivats del plasma ja disponibles, com l’alfa-1 antitripsina, les immunoglobulines i el plasma de convalescents de COVID-19. Aquests assajos anirien destinats a pacients amb símptomes lleus, pacients hospitalitzats i casos més greus que requereixen cures intensives.

Font: Grifols