Quan ja quasi s’ha complert un any de la declaració de l’Estat d’alarma, Parlem Telecom ha aconseguit duplicar la seva plantilla amb una aposta clara pel talent femení al sector TIC per tal d’impulsar la seva expansió empresarial. En aquest període marcat per la pandèmia, la companyia catalana ha incorporat 28 persones, de les quals 12 són dones. D’aquesta manera, Parlem Telecom ha incrementat notòriament el seu número total de treballadores al passar de 7 a 19 professionals, que ja representen quasi el 40% d’un equip de 49 persones.

L’aposta de l’operadora de telecomunicacions per les dones TIC es posa de manifest en la constitució d’un nou Consell Assessor conformat per experts de diversos sectors que exerciran de consultors de la companyia. Susana Prado García, professora del grau d’enginyeria informàtica de la Universitat Rovira Virgili (URV) i directora general d’Inetum a Catalunya, és la primera membre anunciada d’aquest Consell i assessorarà Parlem Telecom en la tasca imprescindible de feminitzar el sector TIC català. Prado García, que té una àmplia trajectòria professional amb una etapa destacada com a directora d’Informàtica d’El Corte Inglés a Catalunya, va rebre el premi Dona TIC 2019, que lliuren el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat i l’Observatori de Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’entrada de Susana Prado García al Consell Assessor suposa un impuls a un dels objectius marcats per Ernest Pérez-Mas, CEO de la companyia catalana, l’assoliment de la paritat en la plantilla de Parlem Telecom. De fet, Prado García també forma part de l’Associació 50-50, que fomenta, impulsa i lluita per la igualtat de gènere en l’àmbit professional i directiu, i d’altres entitats rellevants que treballen per feminitzar el sector TIC. Així, és responsable del Grup de Treball DonaTIC de CTecno, és membre del Consell Assessor de l’Associació Professionals TIC de Catalunya (APTICC) i forma part de la Junta Directiva de 22@NetworkBCN, on lidera el cicle de “Dones en Valor”.

Font: Parlem Telecom