La companyia catalana associada a Sant Cugat Empresarial, s’afegeix a diversos projectes de CTecno per promoure l’accés de nous professionals al sector TIC català apostant per una major participació.

Parlem Telecom i la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) han signat un acord de col·laboració per promoure la Societat de la Informació i del Coneixement col·laborant en l’organització d’esdeveniments, reunions, trobades de networking i la generació i difusió de coneixement dins del sector TIC català.

El pacte contempla la implicació de Parlem Telecom en dues iniciatives de CTecno que busquen pal·liar la manca de professionals TIC que hi ha a Catalunya per satisfer les demandes laborals i alhora fomentar una major diversitat al sector. D’una banda, l’operadora participarà en el projecte DonaTIC, que impulsa la presència de professionals femenines en l’àmbit digital i ha ideat el Manifest DonaTIC, que preveu un pla d’acció per a la igualtat de gènere en les empreses amb sis eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. Susana Prado, que és una de les responsables del Grup de Treball DonaTIC de Ctecno, també és membre del Consell Assessor de Parlem Telecom.

La segona iniciativa en la qual Parlem Telecom col·laborarà amb CTecno és Apadrina TIC, un programa de beques d’ajut a la matrícula d’estudiants que es troben en una situació desfavorida econòmicament a causa de la Covid-19 amb l’objectiu que puguin finançar les carreres universitàries d’enginyeria informàtica i telecomunicacions i formar-se com a professionals TIC.

El conveni de col·laboració, signat per Francesc Bert, responsable d’empreses del CTecno, i Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, també facilitarà que l’operadora de telecomunicacions s’impliqui en les jornades anuals de Tecnologia en Català organitzades per CTecno, en les quals s’aborden els reptes de la llengua en el sector tecnològic i es contribuex a la difusió del català a les TIC. En aquest sentit, Parlem Telecom és una de les tres finalistes dels premis Martí Gasull i Roig 2021, que reconeixen anualment persones i entitats que treballen per defensar la llengua catalana.