El projecte Pilot 5G Catalunya, adjudicat per Red.es a una UTE de vuit empreses tecnològiques, ha desenvolupat unes ulleres de realitat augmentada per comprar a temps real a La Boqueria, en el primer cas d’ús que executa el projecte.

La demostració, que s’ha dut a terme aquest dijous a la parada ‘Olives Francesc’ del mercat de la Boqueria, ha estat possible gràcies a una aplicació impulsada per l’operadora associada Parlem Telecom i dissenyada per i2CAT, a la xarxa 5G desplegada per Cellnex Telecom i a les solucions ‘edge computing’ de Lenovo.

Aquesta solució tecnològica impulsada per l’operadora de telecomunicacions catalana obre noves possibilitats per a les plataformes d’e-commerce dels comerços tradicionals, ja que permet als clients que no poden fer la compra físicament (per manca de temps, llunyania, impediments físics, etc.) adquirir productes frescos a distància com si fossin al mateix mercat.

L’aplicació presentada (anomenada Augmented Reality Personal Shopper) permet als compradors virtuals seleccionar en temps real des dels seus dispositius (PC, tauleta, telèfon mòbil) productes concrets de les parades del mercat i obtenir informació addicional sobre aquests amb realitat augmentada.

La iniciativa al mercat barceloní és el primer cas d’ús que s’executa del Pilot 5G Catalunya impulsat per Red.es, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

“Parlem Telecom s’enorgulleix de liderar aquest primer cas d’ús del pilot 5G Catalunya, amb el qual consolidem l’aposta de la nostra operadora per la innovació a l’àrea metropolitana de Barcelona i al conjunt del territori català. Volem promoure solucions tecnològiques que estiguin al servei de la ciutadania i que ajudin al desenvolupament econòmic del país. Fer-ho, a més, en un entorn tan emblemàtic com el de La Boqueria és molt significatiu, ja que l’aplicació que presentem pot suposar un pas endavant per al sector de l’e-commerce i garantir que els comerços de proximitat poden evolucionar digitalment sense perdre la identitat gràcies al potencial del 5G” ha assenyalat Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom.

Parlem Telecom presenta una demostració 5G per comprar online amb realitat augmentada i en temps real productes de La Boqueria