ensis science

L’Empresa de biotecnologia Ensis Sciences, associada a Sant Cugat Empresarial, ha presentat recentment els resultats del projecte d’investigació sobre un nou producte antisalmonel·la basat en bacteriòfags.

 

 

Actualment la companyia treballa en tres línies d’acció. La primera és la investigació, aïllament i producció de cultius iniciadors per a la producció de productes fermentats curats. La segona és la producció de fórmules naturals funcionals basades en microorganismes, hidrocol·loides, enzims, fibres i proteïnes. L’objectiu és aportar als productes càrnics, menjar preparat llest per al seu consum, productes de peix, entre d’altres millor textura, rendiment, propietats organolèptiques i fisicoquímiques i caducitat; basat en productes naturals i sense productes químics ni additius E. I finalment la tercera és l’R+D+i i Producció de conservants naturals & Fibres gelificants & Color Natural.

És precisament en aquesta darrera línia d’actuació, que la companyia va iniciar l’any 2014 el projecte, juntament amb la Dra. Montserrat Llagostera i la Dra. Pilar Cortés del Departament de Microbiologia de la UAB basats en bacteriòfags amb la funció de conservació dels aliments i específicament amb propietats anti Salmonel.la. El projecte realitzat entre 2014 i 2017, ha comptat amb el suport d’ACCIÓ dintre del programa de NUCLIS.

Aquest programa ha permès a l’empresa establir una relació comercial molt estreta amb una empresa canadenca del sector d’ingredients, per a la comercialització del producte als EUA i Canadà, així com la inversió en la creació de dues plantes de producció de productes biotecnològics fermentats. Una d’elles a l’Europa Occidental i l’altre a Canadà.

La companyia que té com objectiu arribar a ser un referent en el sector d’ingredients funcionals naturals en l’àmbit mundial, defineix la innovació com el seu motor principal.    

Actualment ENSIS Sciences, SL, ven a tot Europa Occidental, Europa de l’Est, a tots els països de Llatinoamèrica, des de Mèxic fins a l’Argentina, i està iniciant l’exportació a Estats Units, Canadà, Magreb i Orient Mitjà.

Font: ENSIS Sciences