El banc social de CaixaBank dona suport al ‘Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa’ a través dels microcrèdits, un dels mecanismes bàsics per promoure la inclusió financera.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, se suma al compromís de l’entitat de contribuir de forma positiva al benestar de la societat a través de les microfinances. Per aquest motiu, durant el ‘Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa’, MicroBank fa balanç de la seva activitat en defensa dels col·lectius més vulnerables, que sovint no tenen accés al sistema bancari tradicional.

Un instrument bàsic per aconseguir aquest objectiu són els microcrèdits. MicroBank, que està considerada com una de les entitats de microfinances més grans d’Europa, defensa el seu ferm compromís social a través de la seva aposta per oferir serveis i productes a col·lectius en risc d’exclusió financera o social.

Durant els nou primers mesos del 2020, més de 48.000 famílies han pogut accedir a un microcrèdit de MicroBank, amb un import mitjà de 5.460 euros. Des de la seva creació el 2007, l’aposta decidida de MicroBank per atendre les necessitats d’aquestes famílies, fins i tot en contextos tan complicats com la recessió econòmica del 2008 o l’actual crisi sanitària, li ha portat a atorgar més de 800.000 microcrèdits a famílies, per un valor de 3.817 milions d’euros.

A més, aquesta activitat té un efecte directe en el benestar dels seus membres. Així ho demostra un estudi realitzat sobre l’impacte dels microcrèdits concedits a MicroBank, en què el 98% de les famílies reconeix haver satisfet totalment o parcialment la necessitat per la qual va sol·licitar el microcrèdit. El 62% de les famílies afirma arribar justa o no arribar a final de mes, i el 43% no té capacitat per fer-se càrrec d’una despesa imprevista. En el 41% dels casos, haurien de recórrer a familiars o amics per fer front a aquestes despeses. Per al 87% d’aquestes famílies, el suport de MicroBank ha tingut un impacte positiu sobre el seu benestar personal i familiar.

Font: CaixaBank