El Centre Dental Francesc Macià, associat a Sant Cugat Empresarial, i el Club Esportiu Valldoreix arriben a un acord de col·laboració per l’aplicació d’un programa innovador sobre la higiene bucal. Aquesta col·laboració, que tindrà una duració de 2 mesos, té com a finalitat l’estudi de l’efecte de la tecnologia en la millora de la supervisió de la higiene oral en els nens i les nenes.

La infància és una etapa crucial per establir els millors hàbits saludables d’higiene oral. Està demostrat que la mala higiene oral pot conduir a problemes dentals seriosos, com les càries i les malalties de les genives, les quals poden afectar la salut general i el benestar emocional dels més petits. Aquest programa busca afrontar diversos desafiaments com la manca de supervisió, la falta d’interès i la dificultat en el seguiment.

L’objectiu d’aquest programa és demostrar que la monitorització amb Dental Monitoring pot ser una eina molt efectiva per millorar la higiene oral pels nens i nenes. Mitjançant aquesta tecnologia, el procés es fa més senzill, accessible i motivador tant pels més petits com pels seus cuidadors.

El Centre Dental Francesc Macià i el Club Esportiu Valldoreix arriben a un acord de col·laboració per l'aplicació d’un innovador programa d’estudi sobre la higiene bucal

Roger Badia, Gerent del Club Esportiu Valldoreix i la Dra. Cristina Carrasco, Directora del Centre Dental Francesc Macià

La Dra. Cristina Carrasco, odontòloga i responsable del Centre Dental Francesc Macià de Sant Cugat del Vallès i de la Clínica Dental Sendra de Pallejà, explica queestem molt contentes que Club Esportiu Valldoreix hagi acceptat aquesta proposta per poder realitzar aquest estudi d’higiene bucal i poder millorar de forma significativa la salut bucal i general dels nostres nens i nenes, garantint un futur més saludable per a ells i elles”.

Procediment Programa Higiene Bucodental

Aquest programa d’higiene bucodental del Centre Dental Francesc Macià, que aplicarà al Club Esportiu Valldoreix, consta de 4 fases:

  1. Reunió inicial amb els pares i les mares:.
  2. Jornada al Centre Esportiu.
  3. Programació d’Escàners
  4. Jornada Final al Centre Esportiu Valldoreix.

La Dra. Cristina Carrasco afirma que totes les dades que recopilarem en aquest estudi sobre la higiene bucal ens serviran per elaborar un informe que ens permeti orientar-nos sobre quin és l’estat de salut bucodental i els hàbits d’higiene bucodental dels infants de la zona de Sant Cugat del Vallès”. A més, assegura queun total de 50 nens i nenes formaran part d’aquest estudi, els quals ens ajudaran a tenir unes millors dades amb l’objectiu d’oferir un bon programa de prevenció de malalties bucodentals i millors tractaments per la salut bucodental”.

El Centre Dental Francesc Macià assegura que, amb aquest programa de col·laboració amb el Club Esportiu Valldoreix, vol proporcionar als nens i a les nenes noves eines de supervisió per mantenir una higiene oral òptima, contribuint al seu benestar general i a una millor qualitat de vida.