Una bateria de solucions i eines de suport perquè empreses i centres de treball adeqüin les seves instal·lacions segons recomanacions de la “nova normalitat” per a garantir la màxima eficiència i seguretat, millorant la productivitat.

La crisi sanitària ens ha transformat. Ja no tornarem a ser els mateixos. Assistirem a una nova normalitat que implica transformació d’estructures, transformació d’actitud, transformació econòmica, transformació tecnològica. En aquests processos de canvi, la distància de 2 metres resultarà una clau transversal, que aplica a molts àmbits, també a les empreses i llocs de treball.

Acostumats com estàvem a trobar-nos espais comuns en oficines, com l’ús compartit d’entorns de reunió o de serveis informàtics centralitzats, veurem com aquests serveis es transformen al mateix temps que nosaltres mateixos vam modificar els nostres hàbits. El lloc de treball i els mètodes, canviaran. El teletreball serà una variable dins de la nova equació, com la necessitat de guardar els 2 metres en espais compartits.

En aquest context, Epson posa a disposició de les empreses solucions que ajuden a l’equilibri necessari entre productivitat i seguretat. Tecnologies que ajuden a mantenir cobertes les necessitats bàsiques en un entorn de treball col·laboratiu, sense alterar la regla dels 2 metres, evitant cues d’espera en l’obtenció de documents i habilitant reunions eficients, amb menys personal concentrat en una mateixa sala.

Per a Óscar Visuña, director de la Divisió Business d’Epson Ibèrica: “Epson i el seu ecosistema d’atenció a empreses en el sector B2B, és el partner tecnològic ideal per a l’adequació dels entorns de treball en la nova normalitat. La nostra tecnologia d’impressió business inkjet sense calor i sortida immediata de la primera pàgina, Workforce Enterprise, permet eliminar cues d’espera i aconseguir una velocitat de fins a 100 pàgines per minut. Llances, imprimir i recollir. I fins i tot adaptat amb solucions que no requereixen contacte, gràcies a la plataforma Epson Print Admin”.

Així mateix, les sales de reunions requeriran reduir aforaments fins a permetre 2 metres de distància entre persones, el que implicarà major distància cap als dispositius de visualització. Les pantalles planes no seran suficients, en segons quines sales, per garantir l’eficiència de la reunió. La proposta d’Epson inclou solucions de videoprojecció que garanteixen tres grans avantatges: major superfície de visualització, partint des de les 100 polzades (més de 2 metres d’ample) i sense límits de mida; utilitzar solucions de col·laboració remota, amb anotacions simultànies des de qualsevol ubicació i dispositiu; facilitat en la higienització i neteja de les superfícies, sent en els projectors interactius d’ultracurta distància una pissarra comuna o la pròpia paret, el que evita possibles desperfectes si s’utilitzen substàncies amb base d’alcohol.

“Una altra de les principals claus de la transformació, serà l’adopció del teletreball com a mètode comú i habitual en la majoria d’empreses i activitats professionals. La nostra gamma d’impressió EcoTank i de dispositius portàtils per a gestió documental són eines clau. Amb EcoTank, oferim dos grans avantatges: menor cost d’impressió i major autonomia d’impressió. L’usuari s’oblida de cartutxos i substitucions de tinta durant milers i milers de pàgines. I els escàners portàtils permeten, en alguns perfils professionals, seguir el seu ritme habitual al enviar de documents que requereixen digitalització”.