Dimarts 7 de juliol va celebrar-se la primera conferència online del cicle organitzat per SOREA “Diàlegs a la xarxa”. Amb el títol  “Canvi climàtic: situació actual i oportunitat de negoci” , Elvira Carles, directora de la Fundación Empresa y Clima, va encoratjar els empresaris a impulsar i implementar mesures mediambientals a les seves empreses per tal de fer-les més competitives i eficients.

Així, Elvira Carles va recordar als participants que a partir de l’1 de gener del  2021 totes les empreses estaran obligades a fer una declaració de les emissions que genera la seva activitat i hauran de pagar per elles. Això, en un context d’encariment permanent del preu per tona de CO2, generà que aquelles empreses que “hagin fet els deures en aquesta matèria” siguin més rendibles i eficients que les seves competidores del sector.

Així mateix, la ponent va destacar que malgrat la manca d’acord global registrat a la darrera reunió COOP25 celebrada l’any passat a Madrid, i dels pobres resultats de les anteriors cimeres de París i Kioto, les empreses tenen l’obligació econòmica i moral de fer front al canvi climàtic i convertir-lo en una oportunitat real de negoci, més enllà dels acords o desacords de la governança global.

La trobada, organitzada amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial, també va comptar amb la participació del seu president, Joan Franquesa, de la directora Territorial de Sorea, Berta Mercadé,  de  la regidora de sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Alba Gordó, i del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó.

Berta Mercadé, per la seva banda, va demanar la creació d’un espai de debat público-privat per contrastar i generar idees, mentre que en Joan Franquesa va encoratjar a fer “passes endavant” i aprofitar que ara “la majoria de la població entén que estem davant d’un nou repte social, planetari i de supervivència”, per fer divulgació i pedagogia sobre el canvi de paradigma ecològic i econòmic al que caldrà adaptar-se i fins i tot avançar-se.