HP celebra una edició única de la seva iniciativa més solidària. Com a novetat, enguany la 15a edició de la Jornada Solidària d’HP es realitza de forma virtual i compta amb la participació de tots els empleats dels diferents centres de la companyia a Espanya. Entre ells, uns 100 empleats voluntaris d’HP que estan liderant i organitzant totes les activitats amb la col·laboració d’alguns centres especials de treball com Apunts o Discadis. Aquesta nova edició, que ha començat aquest mes de juliol i es perllongarà fins a setembre de 2020, porta el nom d’HP Charity Journey 2020, un esdeveniment que al llarg de les seves 15 edicions ha recaptat més de mig milió d’euros per finançar desenes de projectes socials de tot el món.

En aquesta edició, els empleats d’HP han presentat un total de 35 projectes, batent el seu propi rècord gràcies a l’edició de la primera Fira d’Entitats Socials organitzada a finals de febrer. Les cinc entitats que han estat finalment seleccionades per rebre els fons que recaptin els empleats d’HP durant l’HP Charity Journey 2020 són les fundacions Friends, Iván Mañero, l’associació Amics d’El Xiprer, la Fundació Prodis i l’associació Adopta a un Abuelo.

La Fundació Friends és una entitat sense ànim de lucre l’objectiu del qual és donar suport a joves amb síndrome d’Asperger, també conegut com a Trastorn de l’Espectre Autista, així com a joves amb dificultats de comunicació social, relació i empatia. Els empleats d’HP han decidit donar part dels diners recaptats a la iniciativa “I want to work” desenvolupada per aquesta fundació, que consisteix en un projecte de 10 mesos, dividit en diferents càpsules de capacitació en competències socials i ocupacionals específiques per a joves i adults amb Trastorn de l’Espectre Autista.

La Fundació Iván Mañero. Aquesta entitat sense ànim de lucre està centrant tots els seus esforços a ajudar a la transformació i desenvolupament dels països d’Àfrica Occidental, fent especial èmfasi a Guinea Bissau, un dels països més pobres del món. És precisament en aquest país on la fundació ha portat diversos projectes de tipus sanitari, com l’enviament de cirurgians i voluntaris sanitaris, i projectes educatius, com la creació de la CE- Escola Internacional Innova, una escola que acull als nens d’entre 6 i 10 anys de la comunitat rural de Bisselanca. Els diners que HP doni es destinaran a l’ampliació d’aquesta escola, amb la finalitat de millorar l’accés a l’alimentació, l’educació, la salut, el desenvolupament sostenible i l’apoderament dels nens que acudeixen diàriament a aquestes instal·lacions.

L’Associació Amics d’El Xiprer és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió social i per facilitar el dia a dia de persones en risc social, des d’una perspectiva local. En aquest cas, el projecte escollit ha estat el programa de capacitació i desenvolupament per a persones socialment excloses, amb l’objectiu de facilitar la seva integració en el mercat laboral. Entre altres persones en risc d’exclusió social, el projecte també inclou als immigrants nouvinguts pendents de regularitzar la seva situació.

Per part seva, la Fundació Prodis té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com de les seves famílies. Entre els seus múltiples projectes es troben el desenvolupament d’activitats de capacitació, educatives, culturals i esportives, amb especial suport i atenció als nens i joves dels grups més desfavorits. Finalment, l’Associació Adopta a un Abuelo és l’última entitat seleccionada per la plantilla d’HP. Es tracta d’una entitat social la missió fonamental de la qual és acompanyar a les persones majors en risc d’exclusió social perquè no se sentin soles.

Font: HP