Proppos, startup catalana especialitzada en reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, ha tancat una ronda de 750.000 euros liderada per BStartup de Banc Sabadell en la qual ha participat també Wayra Espanya, el hub d’innovació de Telefónica.

El model de negoci de Proppos persegueix l’objectiu de millorar el rendiment dels restaurants gràcies a l’ús del big data per agilitzar cues, especialment en hores punta, millorant l’experiència de compra i la productivitat. Proppos Fastpay, la primera solució de la startup, ja ha estat implementada mitjançant proves pilot en locals líders del sector food service, com cafeteries o restaurants de menjar ràpid.

Proppos opera a través de punts de venda intel·ligent que reconeixen el producte i el preu, i cobren de manera completament automàtica sense necessitat de llegir codis de barres. La solució ha demostrat ser deu vegades més ràpida que el procés tradicional de pagament que hi ha en aquest tipus de serveis.

Amb aquesta inversió, Banc Sabadell i Wayra aposten per potenciar el desenvolupament d’un projecte empresarial centrat en aportar solucions d’alt valor afegit al sector de producció i distribució d’aliments, equips i serveis. La ronda, en què també han participat agents públics com Neotec, de CDTI, i Startup Capital, d’ACCIÓ, té com a objectiu impulsar el desenvolupament d’aquesta tecnologia amb altres líders en el sector de food service per tal de consolidar aquesta solució com líder a Europa pel que fa a solucions de self-checkout mitjançant intel·ligència artificial.

Font: Banc Sabadell