Cloudcom, proveïdor de serveis de telefonia fixe, mòbil i fibra per empreses, és el primer operador català que ha estat capaç d’integrar el seus serveis amb Microsoft Teams, la plataforma de comunicació i col·laboració unificada que combina xat persistent en el lloc de treball, reunions de vídeo, emmagatzematge d’arxius i integració d’aplicacions.

Microsoft Teams és un espai de treball, basat en xat de l’Office 365 dissenyat per millorar la comunicació i col·laboració dels equips de treball de les empreses, reforçant les funcions col·laboratives de la plataforma en el núvol, Office 365. Es tracta d’una eina de treball que ha demostrat ser molt robusta i que ha facilitat la interacció entre els usuaris de l’entorn Teams i entre aquests i altres externs, excepte quan calia fer trucades per telèfon. Tot i això, segons ha informat recentment la companyia americana, ha assolit la xifra de 44 milions d’usuaris diaris durant el mes de març passat, en part a causa dels efectes de la pandèmia del coronavirus.

L’empresa de Cerdanyola del Vallès ha aconseguit, mitjançant la funcionalitat Direct Routing, una integració total de la solució Microsoft Teams amb els seus centres de trucades, agregant-se al servei de Centraleta Virtual o amb els serveis de Trunk SIP.

A partir d’ara, les corporacions, pimes i entitats amb equips de treball i professionals dispersos geogràficament i/o en entorns informàtics distints també gaudiran dels beneficis que aporta Microsoft Teams ja que, gràcies a la seva integració amb els equips i sistemes de Cloudcom podran:

  • Realitzar trucades a les extensions de la Centraleta Virtual, i a usuaris fora de l’entorn de Teams de la companyia. A la vegada, aquests, també podran comunicar-se directament amb qualsevol usuari de Teams.
  • Realitzar trucades als contactes de l’agenda, així com a tota mena de números convencionals fora de l’entorn de Teams, tant nacionals com internacionals.
  • Instal·lar Microsoft Teams a tots els sistemes operatius (Windows, Mac, iOs, Android…) i a qualsevol dispositiu, (Smartphone, Tablet…).

D’aquesta forma, se’ls permetrà estar connectats des de qualsevol dispositiu, en col·laboració amb els seus equips de treball, facilitant l’emissió i recepció de trucades des de tots els dispositius de manera simultània. Cloudcom com a Cloud Solutions Provider de Microsoft pot encarregar-se de tot el projecte de transformació de les comunicacions, des de l’adquisició de les llicències fins la migració a Office 365.