BStartup Health, el programa dedicat a startups de salut de Banc Sabadell, ha liderat la ronda de 300.000 euros de DIVE Medical, tancant així les tres inversions realitzades en la tercera convocatòria del seu programa. A la ronda s’hi han incorporat CECOP, comunitat global líder en el sector òptic, inversors de la Xarxa de Business Angels de l’IESE i de Havard Business Angels d’Espanya, i el business angel Francesc Andreu Coma.

L’empresa ha desenvolupat un dispositiu que fa servir la intel·ligència artificial i la tecnologia eye tracking per a l’exploració integral de la visió (DIVE, per les sigles en anglès) que permet avaluar la funció visual i fer un diagnòstic primerenc de problemes visuals, segons un comunicat aquest dijous.

Aquest tipus de dispositius són especialment útils amb pacients no col·laboradors, per la qual cosa es fan servir en pediatria a partir dels sis mesos, persones amb problemes de desenvolupament, persones d’avançada edat i pacients amb danys neurològics.

Segons l’OMS, 19 milions de nens pateixen algun tipus de discapacitat visual moderada o severa al món. Amb una intervenció primerenca, entre el 70 i el 80% d’aquests problemes podrien tractar-se o fins i tot evitar-se.

Font: Banc Sabadell