HP dóna al CSIC el seu dispositiu HP D300e, que permet la dispensació automàtica en laboratori per a “imprimir” compostos farmacèutics en lloc de tinta.

La companyia donarà 100 mil dòlars al CSIC, a través d’HP Foundation, per investigar possibles tractaments contra el virus.

HP anuncia la donació al CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) del seu dispensadora digital HP D300e per a l’estudi i anàlisi de la interacció de les proteïnes “pic” de la COVID-19 amb anticossos de sèrum de pacients positius i la seva posterior monitorització per assolir la immunitat total contra el virus. Amb aquest gest, HP reafirma el seu compromís en la lluita contra el COVID-19 com ha vingut demostrant des de la declaració de la pandèmia.

“A HP creiem que la combinació de ciència i innovació en aquesta emergència sanitària ha suposat un valor diferencial en la lluita contra aquesta pandèmia. Des del primer dia, el nostre compromís s’ha centrat en ajudar a les persones i la societat, i lluitar en primera línia contra la malaltia” afirma Helena Herrero, presidenta d’HP per a Espanya i Portugal. “Des iniciatives enfocades a la impressió 3D per a la producció de material sanitari, fins a ajudar a les empreses i als nostres clients a mantenir les seves infraestructures IT per fer front a la nova realitat econòmica, així com proporcionar la nostra experiència de 80 anys en innovació, que ens ha permès adaptar la nostra tecnologia d’impressió per ajudar a accelerar la producció d’una vacuna que permetrà salvar vides”.

El CSIC utilitzarà la dispensadora digital d’HP, per investigar qüestions clau a l’hora de conèixer com reacciona la proteïna SPIKE de la COVID-19 en la població més exposada a la malaltia o que presenta majors factors de risc o patologies que els fan més vulnerables a la malaltia com és el cas de professionals sanitaris, forces de seguretat, persones d’avançada edat o grups de risc. També contribuirà a la investigació de nous fàrmacs capaços de controlar la interacció del receptor ACE2 de la proteïna S de la COVID-19, principal porta d’entrada de virus.

Font: HP