El Grup Parlem, associat a Sant Cugat Empresarial, va tancar el primer semestre de l’any amb una facturació de 24 milions d’euros, un 48% més que el mateix període del 2022, segons ha explicat en un comunicat remès a BME Growth aquest dijous.

Aquests resultats són preliminars i encara no s’han auditat, encara que l’empresa no “espera que es produeixi cap variació rellevant després de la presentació final”, prevista per a l’octubre que ve.

La companyia va registrar un Ebitda positiu durant els primers sis mesos de l’any, davant del negatiu en 1,4 milions d’euros d’un any enrere.

El creixement és particularment notori en el número de clients que ha assolit el grup de telecomunicacions català. Així, en un entorn econòmic i sectorial difícil amb una caiguda general de les portabilitats en la majoria de companyies, Parlem ja ha superat les 210.000 línies contractades entre fix (banda ampla o fibra) i telefonia mòbil. Només en aquests sis mesos inicials de l’any, s’han obtingut un total de 26.000 nous clients, un 14% més que el primer semestre del 2022.

Cal tenir en compte, a més, que Parlem ha augmentat de forma considerable l’ingrés unitari que obté per cadascun dels seus clients (ARPU), que ha pujat fins als 37 € respecte els 33€ que s’obtenien el 2022.

L’empresa associada ha assegurat que manté els objectius de creixement marcats el 2021 i que preveu assolir els 60 milions de facturació i un Ebitda del 15% el 2024.

El CEO i president executiu del Grup Parlem, Ernest Pérez-Mas, considera que les xifres semestrals els situen en una “molt bona posició” dins del sector per als propers mesos, que estaran “marcats pels efectes de la fusió entre Orange i MasMóvil”. En aquest sentit, confia en què el nou escenari en el món de les telecomunicacions augmenti el valor de l’acció de Parlem al BME Growth.