Després de la imminent desescalada i amb només un 3% de la població testada, el centre incorpora el test serològic d’anticossos ELISA.
ELISA, nom que correspon a les seves sigles en anglès “Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay”, és una prova per a detectar la presència d’anticossos contra SARS-CoV-2 a la sang des del moment en què es tenen quantitats molt petites al cos. Aquesta prova es realitza mitjançant una extracció de sang els resultats de la qual s’obtenen en 1 o 2 dies. Encara que ELISA és un test serològic de major exactitud, segons els casos es recomana realitzar un test ràpid perquè ofereix resultats en temps rècord i és altament recomanable per a nens i persones que no toleren bé les extraccions de sang.
ADN Institut va començar a oferir aquesta prova de manera prioritària per a personal amb alta exposició, però, a causa de la imminent desescalada i el nou escenari que es presenta, es prioritzaran també casos de personal que hagi d’abandonar el confinament per a incorporar-se als seus respectius llocs de treball.
Els protocols de seguretat que segueix el centre són exhaustius, per això les proves d’ADN que es duen a terme, com els tests prenatals no invasius en embarassades, es realitzen a primera hora del matí, abans de començar amb les proves de detecció de coronavirus. A més el personal d’ADN Institut utilitza els EPIs necessaris per a l’òptim desenvolupament de l’activitat, proporciona guants i màscares a tots aquells que accedeixen a realitzar-se les proves i es desinfecten totes les àrees del centre entre pacients.
Les proves no es realitzen sense cita prèvia per seguretat. És necessari accedir a la pàgina web (www.adninstitut.com) per a sol·licitar la cita, el personal d’ADN Institut es posarà en contacte telefònic per a identificar el test més adequat per a cada persona i resoldre els dubtes sobre aquest tema. D’aquesta manera es redueix el temps d’exposició entre el personal i els pacients, permet gestionar els horaris per a cobrir tots els protocols de seguretat i, sobretot, s’evita la coincidència entre pacients.
Font: ADN Institut