El Parc de Recerca UAB organitza, per segon any consecutiu, el programa Valida la teva recerca per fomentar la transferència i fer arribar la investigació al mercat. Està dirigit a personal investigador i a alumnat de doctorat de la UAB, i el període d’inscripció estarà obert fins al 21 d’abril. 

L’estat espanyol ocupa la cinquena posició a Europa pel que fa a producció científica i la dotzena, en el rànquing mundial. No obstant això, només un 5,5% de les empreses espanyoles, quan necessiten recórrer a serveis d’R+D+I, ho fan dins del seu ecosistema de recerca i innovació.

Amb l’objectiu de revertir aquesta tendència, la UAB i el Parc de Recerca UAB han organitzat aquest programa dirigit a personal investigador i a doctorands per donar-los eines i metodologies per buscar aplicacions als resultats de la recerca, perquè adquireixin habilitats empresarials i d’innovació, i coneguin els aspectes clau de l’ecosistema de transferència.

Amb el títol Valida la teva recerca, el programa tindrà quatre fases, en les quals es vol que els participants aconsegueixin un aprenentatge experiencial per mitjà d’un treball conjunt entre personal investigador, mentors, administració i empreses.

En la primera fase, que serà els dies 25 i 26 d’abril, els participants aprendran metodologies de creativitat, design thinking i lean startup per trobar les millors aplicacions a la seva recerca. També rebran formacions de propietat intel·lectual i finançament.

Després, s’entrarà en una fase de mentoring, en la qual se seleccionaran cinc projectes i se’ls assignarà un mentor expert en propostes de negoci. Aquesta fase tindrà una durada de cinc setmanes, amb una sessió de mentoring setmanal durant el mes de juny, per acabar construint una proposta viable.

Durant la tercera fase, del 27 de juny al 8 de juliol, els projectes seleccionats tindran l’oportunitat de prototipar els seus projectes/solucions.

Finalment, el dia 5 de juliol tindrà lloc el Demoday, un dia en el qual els diferents equips presentaran les seves propostes i prototips.

Per participar en el programa, cal fer una inscripció abans del 21 d’abril.

MÉS INFORMACIÓ