boRICOH ha estat reconeguda com a “Silver Class” en les avaluacions de sostenibilitat de RobecoSAM, una companyia suïssa líder en l’àmbit d’inversions socialment responsables (SRI).

Cada any, RobecoSAM avalua la sostenibilitat d’aproximadament 3.000 grans empreses de tot el món en les àrees d’economia, medi ambient i societat i anuncia les companyies que s’inclouen en l’Índex Dow Jones de Sostenibilitat. L’empresa avaluadora suïssa reconeix a les organitzacions seleccionades pels excepcionals esforços en sostenibilitat amb els reconeixements Gold, Silver i Bronze Class en cada sector.

Les avaluacions anunciades al gener de 2015 (Sustainability Yearbook 2015) van consistir en un total de 69 empreses Gold Class, 54 empreses Silver Class i 112 empreses Bronze Class. En la categoria d’ordinadors, perifèrics i electrònica d’oficina, en la que s’inclou a RICOH, es van seleccionar dues empreses com a Gold Class i tres com a Silver Class. RICOH va rebre la màxima puntuació en la categoria de gestió de la innovació (inclou R+D) dins del concepte Dimensió Econòmica, i també en la categoria d’atracció i retenció de talent dins del concepte de Dimensió Social. Gràcies a aquest resultat, l’empresa va millorar la seva classificació com a Bronze Class de l’any passat amb el reconeixement en la categoria Silver Class al 2015.

RICOH també ha estat inclosa en l’Índex FTSE4Good, l’índex d’inversió en responsaiblitat social de FTSE Group durant 11 anys consecutius. Amb la recent avaluació “Prime” en el sistema d’avaluació de la sostenibilitat d’Oekom, RICOH ha estat reconeguda a nivell mundial pels seus esforços en matèria de sostenibilitat.

Donat que en els darrers anys han augmentat les expectatives per a que les empreses contribueixin a crear una societat sostenible, RICOH ha fixat uns objectius a mig termini amb la finalitat de convertir-se en una organització respectuosa amb el medi ambient i promourà més la seva gestió sostenible en aquest àmbit, adoptada per l’empresa des de finals de 1990, incloent iniciatives que assoleixin simultàniament la preservació del medi ambient i la rendibilitat i, al mateix temps, orientades a assolir una societat sostenible a través de la creació i l’expansió del negoci.