El centre internacional d’HP a Sant Cugat celebrarà aquest 8 d’octubre una nova edició de jornada solidària, que torna al format presencial i comptarà amb la participació de més de 100 empleats voluntaris.

Aquesta tardor, HP torna a celebrar de manera presencial la seva iniciativa més solidària després de dos anys celebrant-se en format virtual. Més de 100 empleats voluntaris del centre d’HP a Sant Cugat seran els encarregats de gestionar i organitzar totes les activitats de la 17a edició de l’HP Charity Journey 2022, per tal que tots els empleats de la companyia participin a la recaptació de fons per finançar cinc projectes socials.

Per a aquesta edició, els empleats d’HP han presentat més de 20 projectes que han estat analitzats de manera exhaustiva per voluntaris de la companyia. Per primera vegada, els cinc projectes seleccionats s’adrecen als tres pilars que suporten l’estratègia d’impacte sostenible d’HP a nivell mundial: acció climàtica, drets humans i equitat digital. Les entitats que han estat seleccionades per rebre els fons que recaptin els empleats d’HP durant l’HP Charity Journey 2022 són:

  • La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que hi habiten. Els diners que HP posa es destinaran a la campanya per a la protecció de les tortugues marines que té com a finalitat conscienciar i prevenir la pesca a la província de Girona per reduir l’impacte de la pesca accidentada de tortugues.
  • La Fundació 1957 té com a missió l’atenció de persones amb discapacitat per millorar-ne la qualitat de vida i la de les seves famílies. El projecte triat pels empleats d’HP ha estat “Necessites que et doni un cop de mà?” i amb ell es finançarà l’adquisició d’un forn de ceràmica i l’organització de tallers de ceràmica com a forma educativa per a persones amb discapacitat intel·lectual i els seus familiars.
  • La Fundació Salut i Comunitat treballa des de fa més de 25 anys en la investigació, la prevenció, la intervenció i la sensibilització sobre diverses problemàtiques sanitàries i socials que afecten, especialment, col·lectius en risc o en situació d’exclusió social. Els diners recaptats pels empleats d’HP es destinaran al projecte Club Digital, amb què es pretén contractar personal per desenvolupar metodologies i contingut que ajudin a la millora de la qualitat de vida, socialització i salut de persones en risc d’exclusió social, aportant recursos i educació entorn de la tecnologia.
  • La Fundació Catalonia Creactiva presta serveis que responen a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta i/o situació de vulnerabilitat. Els fons d’HP finançaran la transformació del lloc de treball i equiparan tres estudis que donaran autonomia i més independència a l’equip de treball de l’entitat.
  • Cesal és una ONG de cooperació internacional i acció social actualment present a 14 països del món. A nivell internacional, impulsen intervencions que permeten el desenvolupament humà de les persones més vulnerables a països d’Àfrica, Llatinoamèrica i Orient Mitjà. Els diners recaptats pels empleats d’HP aniran destinats a finançar el projecte “Desenvolupament de la cadena de recollida de fruita a Haití” l’objectiu del qual és donar suport a un petit grup de productores de fruita a Haití que produeixen i venen sucs i begudes a través d’excedents de fruita i hortalisses, per aconseguir una font d’ingressos addicional per a les seves famílies.

La quantitat recaptada pels empleats d’HP a través de l’HP Charity Journey 2022 s’igualarà per HP, doblant així la quantitat total, i es coneixerà un cop s’hagin fet totes les activitats.