El passat dimecres, el Centre Blockchain de Catalunya (CBCAT) va organitzar un workshop innovador centrat en la identificació d’oportunitats per a la tecnologia blockchain en l’àmbit de la construcció i l’immobiliari. Amb la participació de destacades entitats i empreses capdavanteres, l’esdeveniment es va destacar com un fòrum essencial per explorar el potencial transformador de la blockchain en un sector tradicionalment menys digitalitzat.
L’acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta i gerent de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet.
La jornada va començar amb la presentació dels participants, entre els quals hi havia representants d’entitats influents com l’Institut Tecnològic de la Construcció de Catalunya (iTEC), el Clúster de Serveis Immobiliaris de Catalunya (CSIM), l’Ajuntament de Barcelona i diverses empreses pioneres, com les companyies associades BLOOCK i Haus Healthy Buildings, així com les empreses Recloud i Brickken, proveïdors de tecnologia i coneixement especialitzat en blockchain.
Els temes abordats durant el workshop van abastar diversos aspectes clau per a l’evolució del sector. La sostenibilitat va emergir com un tema central, reflectint la creixent consciència ambiental i la necessitat d’adoptar pràctiques més ecoeficients a la indústria. La traçabilitat de processos i la circularitat dels materials també van ocupar un lloc destacat a les discussions, subratllant la importància de rastrejar i gestionar eficientment els recursos al llarg de tota la cadena de valor.
Els participants del workshop van ressaltar la necessitat de facilitar gradualment l’adopció tecnològica en un sector que ha estat històricament reticent al canvi. La implementació de solucions basades en blockchain podria ajudar a superar barreres mitjançant la creació de sistemes de confiança de registre i verificació, millorant així la confiança entre els actors del sector.