L’Entitat ha anunciat un paquet de mesures davant la COVID-19 per oferir solucions efectives i de ràpida implantació a particulars, professionals, autònoms, empreses i col·lectius vulnerables.

Caixa d’Enginyers ha anunciat un paquet de mesures arran del decret de l’Estat d’Alarma per ajudar els seus socis davant la situació econòmica generada per la COVID-19 i proveir-los de solucions efectives i d’implantació ràpida per cobrir les seves necessitats financeres. A més de realitzar millores en productes i serveis, l’Entitat s’adhereix a totes les iniciatives públiques de finançament amb aval, així com a la moratòria hipotecària.

En quant al paquet de mesures aprovat per a particulars, Caixa d’Enginyers ha ampliat l’import de la Bestreta Nòmina per als socis amb la nòmina domiciliada, d’1 a 1,5 vegades, així com el seu termini de devolució de 2 a 6 mesos. Per a facilitar les compres o la disposició d’efectiu de manera que els socis puguin fer front a possibles imprevistos, l’Entitat també ampliarà el límit de les targetes de crèdit per als particulars i professionals amb més activitat cooperativitzada, suposant un increment del 57% respecte als límits anteriors.

D’altra banda, amb l’objectiu de millorar les condicions de compres amb fraccionament a través de targetes de crèdit, l’Entitat reduirà el tipus d’interès dels pagaments aplaçats, una mesura adreçada tant a particulars com a professionals, amb diferents modalitats i condicions -per exemple, nous fraccionaments de compres a 3 i 6 mesos al 0%-. A més, Caixa d’Enginyers, en línia amb les directrius de l’EBA (sigles en anglès de l’Autoritat Bancària Europea), millorarà el servei del sistema contactless en targetes de crèdit i dèbit, incrementant el límit del pagament sense necessitat de codi PIN de 20 a 50 € per operació, i també facilitarà que els seus socis puguin accedir a préstecs personals de forma no presencial (Préstec Nòmina i Inversió) de fins a 30.000 €.

Pel que fa als col·lectius més vulnerables, Caixa d’Enginyers s’adhereix a la moratòria de la quota de la hipoteca d’adquisició de vivenda, que implica la suspensió del deute durant la vigència de l’Estat d’Alarma, de la clàusula de venciment anticipat i del pagament de la quota. Per accedir a la moratòria, s’haurà de justificar atur o pèrdua de facturació del 40%, i altres condicions com que la quota hipotecària més les despeses siguin majors al 35% dels ingressos actuals, i que l’esforç que representi la càrrega hipotecària sobre la renda familiar s’hagi multiplicat al menys 1,3 punts.

Pel que fa a l’àmbit empresarial i professional, Caixa d’Enginyers implementarà l’exempció de la comissió per manteniment de TPV (Terminal Punt de Venda) per aquells comerços afectats per l’Estat d’Alarma, una mesura ja aplicada a la comissió del mes de març que es mantindrà vigent i s’adaptarà mentre duri aquesta situació excepcional. D’altra banda, l’Entitat impulsa diferents línies de finançament per a empreses i autònoms amb aval públic de fins el 80%, adherint-se així a les línies ICO, oferint crèdits per un import màxim d’1,5 milions d’euros (ampliables en funció de les circumstàncies del sol·licitant), i a les línies ICF i Avalis, amb un import màxim de 2,5 milions d’euros per sol·licitant.

Segons el director de Negoci Bancari de Caixa d’Enginyers, Juanjo Llopis, l’Entitat prioritza en tot moment els socis, que són el centre de la seva activitat, adaptant l’oferta a la nova realitat: “En moments excepcionals com els que estem vivint, volem estar al costat dels nostres socis, per a què puguin seguir endavant amb el seu dia a dia i la seva activitat, i seguir oferint-los un servei d’alta qualitat, transparent, de proximitat, i d’alt valor”.

Font: Caixa d’Enginyers