L’empresa associada Epson anuncia que finalitzarà la venda i la distribució d’impressores làser a tot el món per al 2026, atribuint aquesta decisió al gran potencial de la tecnologia d’injecció de tinta per contribuir a la sostenibilitat amb avenços rellevants. Això és degut a la manera com treballen ambdues tecnologies: mentre la impressió làser requereix de calor per fondre el tòner, la injecció de tinta és una tecnologia freda que requereix menys energia per al seu funcionament.

Aquesta notícia arriba just quan fa un any que Epson anunciés una inversió de 100.000 milions de iens en innovació sostenible i coincideix amb el llançament d’una nova gamma d’impressores per a empreses amb tecnologia d’injecció de tinta Sense Calor.

Rob Clark, vicepresident d’Epson EMEA, va comentar: “La decisió d’abandonar el mercat làser era inevitable. Com a companyia, ens comprometem amb la innovació sostenible i amb passar a l’acció en sostenibilitat, cosa que no alinea la impressió làser. Aquestes impressores consumeixen més energia que les d’injecció de tinta i fan servir més peces i elements substituïbles”.

“El nostre negoci d´impressió se centrarà al 100% en la injecció de tinta Sense Calor, amb tecnologia piezoelèctrica, impulsant la nostra pròpia tecnologia per oferir solucions d´impressió eficients i sostenibles als nostres partners i clients”.