Desprès de 8 mesos d’activitat, el servei ja compta amb 250 treballadors registrats i ha evitat quasi 3.000 viatges en cotxe privat, que equival a l’emissió de 5 tones de CO2 a l’atmosfera.
Les tres grans empreses, establertes a Can Sant Joan (Sant Cugat), renoven l’acord del servei de bus compartit de les diferents rutes entre la localitat vallesana i Barcelona.
Desprès de l’èxit de la prova pilot iniciada al mes d’abril, l’empresa de bus compartit, BusUp, ha anunciat la renovació de l’acord de rutes compartides de bus d’empresa entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, per als treballadors de tres de les empreses més importants del polígon de Can Sant Joan, a Sant Cugat: DXC Technology, dedicada a la consultoria tecnològica, Grífols, a la indústria farmacèutica i Roche, a la tecnologia sanitària.
Amb aquesta renovació, BusUp estableix el primer cas d’èxit a Espanya de bus compartit entre empreses. Un sistema que està implantant a més localitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Barberà del Vallès, Badalona, Zona Franca…), així com a Alcobendas o Bilbao.
En paraules del CEO i cofundador de BusUp, Rui Stoffel, “l’èxit de la implantació de la nostra plataforma ha estat possible gràcies a que empreses pioneres com DXC Technology, Grífols i Roche han decidit apostar fermament per la mobilitat sostenible”. A més, Stoffel ha valorat aquesta confiança de les empreses en clau “d’ampliació de la plataforma, amb l’objectiu de poder comptar amb més empreses que s’hi puguin adherir i noves rutes de transport en els propers mesos”.
El servei d’autobús opera en dues rutes: una que circula per la C-16 i una altra que ho fa per la C-58. La rebuda entre els usuaris ha estat tot un èxit, amb més de 250 treballadors registrats, el que es tradueix en una ocupació mitjana del 65%. Per Eva Romagosa, CIO i Co-fundadora de BusUp, “el servei no només ha tingut un gran impacte en la qualitat de vida dels treballadors que fan el trajecte a la feina més descansats i, per tant, són més productius, sinó també pel gran impacte ambiental que suposa l’estalvi de l’ús de 210 vehicles diaris pels desplaçaments a la feina; a nivell de repercussió ambiental, les xifres del servei són contudents”.
En només 8 mesos, el servei de BusUp amb DXC Technology, Grífols i Roche ha permès evitar quasi 3.000 viatges de vehicles privats a la carretera, impedint l’emissió a l’atmosfera de 4,9 tones de CO2. Un aspecte important, sobretot des que el govern de la Generalitat va decretar l’emergència climàtica i amb l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, des de l’1 de gener de 2020.
En aquest sentit, Eva Romagosa destaca que “el nostre servei cada cop té més demanda per part de les empreses perquè molts treballadors es troben que ja no podran fer servir els seus vehicles habituals per anar a treballar, i veuen BusUp com una alterativa eficient i sostenible per aquells treballadors que decideixin que anar amb cotxe a la feina ja no és viable econòmicament ni imprescindible”.
BusUp, que darrerament ha fet el salt al País Basc i a Madrid amb una molt bona rebuda, ha anunciat un augment del 700% dels beneficis a Portugal on s’ha consolidat com una empresa líder en el sector.