Aquesta adquisició està alineada amb l’estratègia d’expansió i diversificació d’accés a plasma de Grifols, companyia líder que compta amb la major xarxa de centres de plasma amb 351 centres a Estats Units i Europa.

La multinacional d’hemoderivats Grifols, associada a Sant Cugat Empresarial, ha adquirit set centres de donació de plasma als Estats Units a Kedrion per un import de 55,2 milions de dòlars (uns 46,4 milions euros). La transacció ha rebut ja les aprovacions reguladores necessàries i es finançarà amb recursos propis sense emetre deute, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Grifols podrà disposar de forma immediata del plasma obtingut en aquests centres, que obtenen aproximadament 240.000 de litres de plasma anuals. La companyia reforça amb aquesta operació el seu aprovisionament de plasma, en un moment en què la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha provocat una disminució del volum de donacions de plasma, que és precisament la base dels medicaments que elabora Grifols.

Des de gener de 2021, els esforços realitzats per Grifols per accelerar l’execució del seu pla d’expansió permeten a la companyia disposar de forma immediata d’aproximadament prop de 1,4 milions de litres de plasma addicionals a l’any, al temps que segueix endavant amb la obertura de nous centres.

En aquest sentit, el mes de març de 2021, Grifols va tancar l’adquisició de 25 centres de plasma als Estats Units a BPL Plasma Inc, amb els quals obté aproximadamene 1 milió de litres de plasma a l’any.

Aquestes adquisicions estan alineades amb l’estratègia d’expansió i diversificació d’accés a plasma de Grifols, que compta amb una xarxa integrada per 351 centres de plasma dels que 296 estan als Estats Units i 55 a Europa, concretament a Alemanya, Àustria i Hongria.